GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή με εναέρια μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών - ΒΙΝΤΕΟ - ΤΩΡΑ

Ευρωπαϊκή βοήθεια σε εναέρια μέσα για τις πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας σε Ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία...


Ευρωπαϊκή βοήθεια σε εναέρια μέσα για τις πυρκαγιές που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας σε Ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, αιτήθηκε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων, οι ελληνικές Αρχές ενεργοποίησαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής.

Η χώρα μας συγκεκριμένα ζήτησε συνδρομή σε εναέρια μέσα με δύο ζεύγη αεροσκαφών CL-415 και υποβλήθηκε επίσημο αίτημα στις Βρυξέλλες.

Να σημειώσουμε πως η Γαλλία αρνήθηκε να συνδράμει τονίζοντας ότι έχει και εκείνη πύρινα μέτωπα. Αντίθετα θα συνδράμει η Κύπρος. Από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας απογειώθηκε στις 17.00 ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα, προκειμένου να παραλάβει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση