GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολες ώρες για τον Αλέν Ντελόν

Η Μιρέιγ Νταρκ, η εμβληματική ηθοποιός των δεκαετιών του 1960 και του 1970, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ηλικία 79 ετών, μετ...


Η Μιρέιγ Νταρκ, η εμβληματική ηθοποιός των δεκαετιών του 1960 και του 1970, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ηλικία 79 ετών, μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL επικαλούμενο την οικογένεια της εκλιπούσας.

Η Γαλλίδα ηθοποιός είχε γυρίσει περίπου πενήντα ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ.

Αξέχαστη στο πλευρό του Πιέρ Ρισάρ στην ταινία "Le Grand Blond avec une chaussure noire" ("Ο Μεγάλος ξανθός"/1972), η πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου, όπως την αποκαλεί το Paris Match, και πετυχημένη φωτογράφος "είχε υποστεί τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ νοσηλευόταν για δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες από τις 19 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, υπενθυμίζει το RTL.

"Παραλίγο να πεθάνει" έλεγε τότε ο σύζυγός της Πασκάλ Ντεσπρέ. "Όταν υπέστη δεύτερο εγκεφαλικό, υπήρξε μεγάλος πανικός, η Μιρέιγ ούτε έβλεπε ούτε μιλούσε".

Σύντροφος του Αλέν Ντελόν επί 15 χρόνια, η Νταρκ πέρασε μια περίοδο απομόνωσης τη δεκαετία του 1980 έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από παιδί, η Νταρκ έπασχε από φύσημα στην καρδιά. Το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς πριν χειρουργηθεί εκ νέου το 2013.

Επανήλθε τη δεκαετία 1990 στην τηλεόραση ερμηνεύοντας ρόλους της ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας.

Είχε επίσης γυρίσει ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου.

Ήταν παντρεμένη από το 2002 με τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεσπρέ.

Στο πλευρό της μέχρι το τέλος βρισκόταν ο Αλέν Ντελόν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ηθοποιού Αναμπέλ Καμπουρί: 

"Η Μιρέιγ Νταρκ έσβησε τη νύχτα στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας δίπλα της μέχρι τέλους τους δικούς της ανθρώπους, ανάμεσά τους ο σύζυγός της και ο Αλέν Ντελόν, που ήταν στο πλευρό της μέχρι τέλους".

Η ιστορία αγάπης της Μιρέιγ Νταρκ και του Αλέν Ντελόν γεννήθηκε το 1968. Το ζευγάρι ήταν μαζί έως το 1983. Ωστόσο οι δυο τους ουδέποτε έπαψαν να είναι φίλοι και πάντα ο ένας υπολόγιζε στη βοήθεια του άλλου, γράφει το περιοδικό Gala.

Ο θάνατος της Νταρκ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

"Μια μεγάλη μορφή του γαλλικού κινηματογράφου μας αφήνει. Η Μιρέιγ Νταρκ ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, μια θαρραλέα και αφοσιωμένη γυναίκα", έγραψε στο Twitter η υπουργός Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν.

Ο πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Ζιλ Ζακόμπ έγραψε επίσης στο Twitter: "Ψηλή/λεπτή/όμορφη/ξανθιές αφέλειες/χαμογελαστά μάτια/ ενσάρκωσε την ελευθερία της γυναίκας σε όλο της το μεγαλείο. Η γαλλική κομψότητα. Αγαπημένη Μιρέιγ!".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση