GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελεσίγραφο Σουλτς στην Τουρκία για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων

«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον Τούρκο Πρόεδρο. Εάν ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους Γερμανούς κρατούμενους η Ευρω...


«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον Τούρκο Πρόεδρο. Εάν ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους Γερμανούς κρατούμενους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία. Κάτι τέτοιο θα έπληττε σκληρά την χώρα, αλλά ο Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει άλλη γλώσσα. Επίσης θα πρέπει να διακοπεί η ενταξιακή βοήθεια», είπε ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Σημειώνεται ότι ο -επίσης σοσιαλδημοκράτης- υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι δεν βλέπει επί του παρόντος καμιά πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι οι Γερμανοί πολίτες οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, ενώ απέτρεψε ουσιαστικά του συμπολίτες του να ταξιδεύουν στη χώρα αυτή.

Οι σημερινές -τελεσιγραφικού χαρακτήρα- δηλώσεις του Μάρτιν Σούλτς έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από ανάλογες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στη χώρα αυτή. «Η Τουρκία έχει κάθε συμφέρον να μην διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την Τελωνειακή Ένωση, αφού χάρη σε αυτές διευκολύνεται η πρόσβαση των τουρκικών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές». Επομένως, «η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διακοπή τους ως μέσον πίεσης για την απελευθέρωσή τους», όπως σημειώνει η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση