GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΦΟΡΜΗ Η ΣΥΡΟΣ! Ο ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Πολάκη- Παπαχρήστου...

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δημοσιογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με φόντο το… νο...

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δημοσιογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με φόντο το… νοσοκομείο Σύρου.

Σε χθεσινό του άρθρο, ο Γιώργος Παπαχρήστου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στο νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο υπήρξε «μάρτυρας» καταδεικνύοντας τη δυσλειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, εγκαλώντας ταυτόχρονα τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος απάντησε με δύο πολύ σκληρές αναρτήσεις στο Facebook χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Γιώργο Παπαχρήστο «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής», «λιβανιστήρι του Σημίτη και του Μητσοτακη» , «αισχρό λασπολόγο» και «γελοίο υποκείμενο». Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά στο δημοσίευμα των «Νέων» ενώ αναφέρει πως θα υποβάλει μήνυση κατά του Γιώργου Παπαχρήστου.

Αναλυτικότερα, στο «επίμαχο» άρθρο του στα Νέα, ο Γιώργος Παπαχρήστος έγραψε:

Οχι μόνο λιβανιστήρια
Δεν είχα διάθεση να το καταγράψω, αλλά αφού ο «πολλά βαρύς και όχι» υπουργός Πολάκης επαίρεται για το πόσο άψογα λειτουργούν τα πράγματα στην Υγεία, θα το αναφέρω. Ο ίδιος αναρτά στη σελίδα του στο facebook ό,τι λιβανωτό τον συμφέρει, όπως χθες ένα για το νοσοκομείο Μολάων. Για να δούμε αν θα αναρτήσει και το περιστατικό που θα του αναφέρω, και του οποίου ήμουν μάρτυρας, αυτοπροσώπως.
Συνέβη στη Σύρο, το πρωί της 21ης Αυγούστου, στις 6 παρά τέταρτο συγκεκριμένα. Πολίτης μεταβαίνει επειγόντως στο νοσοκομείο του νησιού, με ταξί, με συμπτώματα τα οποία εν ολίγοις είναι έντονος πόνος στο στήθος, μούδιασμα στην αριστερή πλευρά, τάση προς έμετο και έντονη εφίδρωση.
Φτάνει, με το συνοδό άτομο, εμένα, στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του νοσοκομείου, αλλά δεν βρίσκουν κανένα. Αρχίζουν να χτυπούν πόρτες, να φωνάζουν απεγνωσμένα «είναι κανείς εδώ;», τίποτε. Κάποια στιγμή ανοίγει μια πόρτα, και εμφανίζεται μια νοσηλεύτρια, η οποία προφανώς κοιμόταν η γυναίκα κάπου.
– Τι θέλετε;
Της λένε τι συμβαίνει.
Ανοίγει την πόρτα του ΤΕΠ. Δεν είναι άδειο. Στο τελευταίο κρεβάτι φαίνονται κάποια γυμνά πόδια. Προφανώς κάποιος κοιμάται. Γιατρός; Αλλος νοσηλευτής; Αγνωστο.
Η… ξύπνια νοσηλεύτρια συστήνει «ψυχραιμία» και υποδεικνύει ένα κρεβάτι να ξαπλώσει το άτομο που έχει το πρόβλημα.
– Γιατρός δεν υπάρχει; ρωτώ.
– Υπάρχει.
– Πού είναι;
– Στους άλλους ορόφους.
– Δεν μπορεί να κατέβει;
– Θα τον ειδοποιήσω να κατέβει.
– Καρδιολόγο δεν έχει το νοσοκομείο; ξαναρωτώ.
– Εχει αλλά δεν είναι εδώ. Είναι σπίτι του. On call.
Στο μεταξύ, ύστερα από τρία τέταρτα, εμφανίζεται γιατρός. Κοιτάζει το καρδιογράφημα. «Δεν βλέπω κάτι», αποφαίνεται.
– Είστε καρδιολόγος;
– Οχι, παθολόγος είμαι.
Συστήνει να γίνει αιμοληψία στο άτομο που πάσχει και αποχωρεί.
Η νοσηλεύτρια κάνει την αιμοληψία και στέλνει τα δείγματα στο εργαστήριο.
Αγωνία. Τι θα δείξουν τα (σχετικά με το έμφραγμα) ένζυμα. Η τροπονίνη κυρίως. Περνάει μισή ώρα. Τίποτε. Αλλη μισή. Πάλι τίποτε. Νέες ερωτήσεις στην προϊσταμένη που στο μεταξύ έχει αναλάβει υπηρεσία.
– Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα να δούμε αν πρόκειται για έμφραγμα;
– Πρέπει να ξαναπάρουμε δείγμα.
– Γιατί;
– Ξέρετε, αυτά που πήρε η συνάδελφος προηγουμένως κρίθηκαν ακατάλληλα, είχαν θρόμβους.
(Οτι η άλλη πήρε λάθος τα δείγματα, με αποτέλεσμα να βγουν ακατάλληλα το πληροφορηθήκαμε αργότερα στην Αθήνα.)
Νέα αιμοληψία, νέα παράταση στην αγωνία. Νέες ερωτήσεις.
– Πότε θα ξέρουμε;
– Κοιτάξτε, θα καθυστερήσει μερικές ώρες το αποτέλεσμα…
– Μα αυτά, και ειδικά η τροπονίνη, βγαίνουν αμέσως.
– Μπορεί, αλλά εμείς εδώ τα βάζουμε όλα μαζί στο αντιδραστήριο.
– Ποια όλα μαζί δηλαδή;
– Τα αίματα, από όλο το νοσοκομείο.
– Και πότε βγαίνουν οι απαντήσεις;
– Περίπου κατά τις 2 το μεσημέρι. Ισως και λίγο μετά.
– Στις 5 ας πούμε;
– Πέντε όχι, νωρίτερα.
– Συγγνώμη, αν το άτομο έχει υποστεί όντως έμφραγμα, μπορείτε να βεβαιώσετε ότι στις 2 το μεσημέρι ή στις 5 το απόγευμα που θα βγάλετε εσείς τα αποτελέσματα, θα ζει ακόμη;
– Τι να σας κάνω, μη μου τα λέτε εμένα. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνη, κύριε. Ανεβείτε στον δεύτερο να τα πείτε στο γιατρό του Μικροβιολογικού…
Στον δεύτερο δεν ανεβήκαμε, δεν είχε νόημα. Το άτομο υπέγραψε και φύγαμε, για να προλάβουμε το καράβι για Αθήνα. Πήγαμε στο πρώτο νοσοκομείο που βρήκαμε φτάνοντας. Η νέα αιμοληψία απέδειξε ότι ευτυχώς δεν υπήρχε έμφραγμα. Ηταν μια οξεία κρίση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
Αυτά, κύριε Πολάκη μου, με τις υπηρεσίες υγείας των οποίων εποπτεύετε. Να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αν υποστείς έμφραγμα στη Σύρο την «έβαψες» κοινώς ή όχι; Τι λέτε κι εσείς;
Φαντάζομαι ότι όλο αυτό θα το δω αναρτημένο στη σελίδα σας. Οχι μόνο τα λιβανιστήρια και το πόσο μεγάλος είστε, ε;

Πολάκης: Άκου πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής

Λίγες ώρες αργότερα απάντησε ο Παύλος Πολάκης μέσω Facebook όπως συνηθίζει χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον δημοσιογράφο. Στην πρώτη του ανάρτηση έγραψε: Άκου πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής, λιβανιστήρι του Σημίτη και του Μητσοτακη ,αρθρογράφε των Μαρινακειων ΝΕΩΝ ,αισχρέ λασπολόγε που τολμάς και με πιάνεις στο στόμα σου με ειρωνικους χαρακτηρισμούς ,που ακούς στο όνομα ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ :
1) το ξερω οτι σας ακυρώνεται το αφήγημα της καταστροφής της δημοσιας υγείας -εσενα και όλων των ομοίων σου- οταν δημοσιεύονται περιπτώσεις όπως αυτή που κοινοποίησα για το νοςοκομειο Μολαων οπου πολίτες εκφράζουν τα ευχαριστήρια και την ευγνωμοσύνη τους για τις υπηρεςιες περίθαλψης που έλαβαν (και μαλιςτα απο ενα νοσοκομείο που πριν 3-4 χρονια ήθελαν να το κλείσουν και εσυ παπαγάλε της διαπλοκής τους κράταγες τοτε φανάρι)
.2)Γι αυτο προσπάθησες σαν Οχιά να δαγκώσεις σημερα δημοσιεύοντας στη στήλη σου στα ΝΕΑ μια ιστορια για κακή αντιμετωπιςη -λέει-στο νοσοκομείο της Συρου που ήσουν αυτόπτης μάρτυς -λέει -..
3)Εγω αυτή την ιστορια λοιπον που έγραψες για την αντιμετώπιση φίλου σου στο νοσοκομείο της Σύρου και στην οποία έδωσες μελοδραματική χροιά (ενω τελικα δεν ειχε τιποτα ) και ειρωνεύεσαι και υποτιμάς ανθρώπους εργαζόμενους στα νοςοκομεια που ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ,μπορει να έγειραν κανα μισάωρο σε φορείο του ΤΕΠ απο την κούραση ,θα την βάλω στον τοίχο μου και θα βγάλουν όλοι τα συμπεράσματα τους
4)ΕΣΥ ομως «δημοσιογράφε» θελω να βάλεις αυριο στη σελίδα σου στα ΝΕΑ δυο φωτογραφιες που μου εςτειλαν πριν λιγο καιρο κάποιοι άσπονδοι σου φίλοι και οι οποιες σε δείχνουν στη γ Μαρινα Γλυφαδας στο κρουιζερ (με αγγλική σημαία) ενος διευθυντικού στελέχους μεγάλης ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ που αναχωρήσατε για προορισμό σε κοντινό νησί .Απ οτι μαθαίνω το κάνετε συχνά ,για να πνίξεις τη πίκρα σου προφανως ,που κυβερνά ο Τσιπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ….
5)ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ να διευκρινίσεις αυριο στη στήλη σου ,αν «το πρωτο νοσοκομείο που βρήκατε μπροςτα σας » οταν φτάσατε στην αθηνα με το Καραβι απο τη Σύρο ,όπως γράφεις,ηταν η ιδιωτική Κλινικη που διευθύνει ο ιδιοκτήτης του κρουιζερ που κανεις τις βολτίτσες σου ,(ειναι και κοντά στο λιμάνι του Πειραια…) ετςι για να καταλάβουν όλοι την αντικειμενικότητα της δηλητηριασμένης πένας σου και την αξια των γραφομένων σου !!!!!
ΥΓ 1μήπως εισαι και σύμβουλος διαφήμισης και επικοινωνίας εκει ;;
Υγ2 Είχες γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν αντίστοιχα ξεράσματα εναντιον μου, αλλα δεν σου ειχα απαντηςει γιατι το φωνάζεις πως εισαι άχρηστος και σάπιος και δεν ήθελα να σου δωςω αξια .
Σημερα με πείραξε ομως που ειρωνεύτηκες κατι που δεν μπορείς ουτε να νιώσεις ουτε να καταλαβεις :την κούραση ενος γιατρού η νοσηλευτή των ΤΕΠ ενος δημοσίου νοσοκομείου που εχει ξενυχτήσει όλο το βράδυ στο πόστο του αντιμετωπίζοντας αρρώστους ,τραυματίες κλπ και στις έξι το πρωι που εχει κόψει η κίνηση έπεσε να ξεκουραστεί σε φορείο η εξεταστικό κρεββάτι μεςα στο χωρο της εφημερίας φορώντας τη στολή του για να ειναι ΕΚΕΙ αν έρθει κάποιος άλλος ασθενης μεχρι τις 7.30 που αλλάζει η βάρδια και έρχονται οι πρωινοί!!!!!!
Αυτο Παπαχρήστο το λένε αλτρουισμό και καθήκον ,λειτούργημα και προσφορά …Αλλά δεν εχεις ουτε τα νευρωνικα κυκλώματα στον εγκέφαλο ,ουτε έβγαλες με κόπο το ψωμί σου για να μπορείς να καταλαβεις τέτοιες έννοιες και ΑΞΙΕΣ ….
Γι αυτο μουρμού κι αχνιά «λιβανιστήρι» της σαπίλας ….


Το νοσοκομείο Σύρου καταθέτει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση

Στο μεταξύ στο δημοσίευμα των «Νέων» απαντάει και η διοικήτρια των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, Μαργαρίτα Μπουραντά παραθέτοντας τα «πραγματικά συμβάντα» όπως γράφει και προαναγγέλλει την κατάθεση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως ανυπόστατο και ψευδές:

«Στις 21 Αυγούστου 2017 το 1ο δείγμα για τροπονίνη από ασθενή που στάλθηκε από το ΤΕΠ του Γ.Ν. Σύρου στο μικροβιολογικό εργαστήριο ήταν στις 07:15. Ο εργαστηριακός έλεγχος και του 2ου δείγματος που λήφθηκε από τον ασθενή ολοκληρώθηκε στις 08:45 και τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον ιατρό εφημερίας του ΤΕΠ σύμφωνα με τα ψηφιακά αρχεία του μικροβιολογικού εργαστηρίου.
Ο χρόνος της οικιοθελούς αποχώρησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο ήταν στις 08:30, μετά από ενημέρωση του ιατρού.

Θεωρούμε ότι ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και η ανύπαρκτη καθυστέρηση δεν προσδίδει άσχημη αντιμετώπιση του πολίτη.
Αναρωτιέμαι αφού ο ασθενής είχε τόσο μεγάλη αγωνία, για πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα γιατί προτίμησε να αποχωρήσει από το Νοσοκομείο στις 08:30 και να περιμένει στον επιβατικό σταθμό μέχρι 16:00 για να αναχωρήσει προς Πειραιά, καθόσον τα δρομολόγια των καραβιών Σύρου – Πειραιά είναι πάντα μεσημβρινά.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ασθενής είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα από τα πρώτα αποτελέσματα και τον καρδιολογικό έλεγχο, για αυτό και αποχώρησε για να συνεχίσει την περιήγηση του στην όμορφη Σύρο.

Αλήθεια κε Παπαχρήστο, και ακολουθώντας το λογοτεχνικό ύφος σας, αναφέρω ότι, είναι λυπηρό!!!!!!! στο βωμό προσωπικών ή άλλων εμπαθειών, να συκοφαντείτε το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Σύρου, οι οποίοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και αντιμετώπησαν τον ασθενή που συνοδεύατε με απόλυτο επαγγελματισμό και ευγένεια, αλλά και να απαξιώνεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα με ψεύδη και ανακρίβειες.

Μήπως κε Παπαχρήστο το μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείτε είναι το χρονικό διάστημα 2010-2012 στο Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειο «Αγία Όλγα» στην Ν. Ιωνία, όπου η παροχή φροντίδας και των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες ήταν άραγε;;;;;; καλύτερη από αυτή που παρέχεται σήμερα από το Γ.Ν. Σύρου στους πολίτες;
Όσο και αν προσπαθείτε με αναλήθειες και συκοφαντίες δεν μπορείτε να απαξιώσετε την πολιτική του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου θα απαντήσει με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση στις ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του εντύπου».

Πολάκης: Παπαχρήστο είσαι γελοίο υποκείμενο
Αμέσως την απάντηση της διοικήτριας του νοσοκομείου χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος έκανε δεύτερη ανάρτηση χρησιμοποιώντας και πάλι βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοσιογράφου.

Όπως έγραψε:
Τελικα παπαχρηστο ,εισαι οχι απλα ψευτης,αλλα γελοιο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ!!!
ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ του «περιστατικου» απο το δελτιο τυπου τησ διοικητριας της Συρου
: «Ανυπόστατο και ψευδές δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το δημοσιογράφο κ. Γεώργιο Χρ. Παπαχρήστου».
Σχετικά με το δημοσίευμα του κου Γεώργιου Χρ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 παραθέτω τα ακόλουθα πραγματικά συμβάντα….

Ο δημοσιογράφος έδωσε μια «πρώτη» απάντηση στον κ.Πολάκη μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:
Ενα πρώτο σχόλιο για τα post Πολάκη:οι κυπατζίδικες φωτό και οι κουβάδες λάσπης στον ανεμιστήρα δεν απαντούν στα χάλια του ΕΣΥ, δύστυχε..

http://www.aixmi.gr/index.php/polemos-papaxrhstoy-polakh-agvgh/

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.2 Σεπ 2017, 1:48:00 μ.μ.

    Κύριε Παπαχρήστο, σωστά σας λέει ο κ. Πολάκης "πώς τολμάς και με πιάνεις στο στόμα σου".
    Ο άνθρωπος θέλει να σας προφυλάξει γιατί, πιάνοντάς τον στο στόμα σας, λερώνετε το στόμα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση