GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πυροσβεστική για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και την Ηλεία

Η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσ...


Η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών.

Η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 4 καναντέρ και 4 ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 σήμερα στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 1 Ε/Π και 5 Α/Φ PZL.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση