Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

  Λεβέντης: Κάθε κυβέρνηση κατεδαφίζει τους νόμους της προηγούμενης με δυσμενή αποτελέσματα για την Παιδεία - ΒΙΝΤΕΟ


  Σφοδρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ανατρέπουν συνεχώς τους εκπαιδευτικούς νόμους με δυσμενή αποτέλεσμα για την Παιδεία και κατ' επέκταση για το κύρος του Κοινοβουλίου και την ίδια την χώρα άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

  Ο κ. Λεβέντης, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αρέσκονται σε «άγονες συγκρούσεις» με μοναδικό στόχο «να τέρπονται τα πλήθη» και διαφώνησε με τον τρόπο που πολιτεύονται στα θέμα της Παιδείας. Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε τον νόμο της ΝΔ, αφού κατήργησε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΝΔ «οδύρεται» τώρα γι' αυτό γιατί προφανώς προσχώρησε στις απόψεις του νόμου Διαμαντοπούλου.

  «Η Ένωση Κεντρώων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει άσυλο, αλλά να υπάρχει και πανεπιστημιακή αστυνομία για να υπάρξει αποφυγή της ασυδοσίας. Το άσυλο χρειάζεται για τους φοιτητές, είναι το αποκούμπι τους για να αντιδράσουν στον φασισμό ενός καθεστώτος. Εμείς λέμε άσυλο για φοιτητές κι όχι για τραμπούκους» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

  Σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Λεβέντης είπε πως «πρέπει να πατάξει η Ελλάδα τον κομματισμό και μετά να ιδρύσουμε ότι θέλετε» και πρόσθεσε ότι «αν ιδρύσουμε τώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι καλύτεροι καθηγητές θα πάνε εκεί με διπλό μισθό» με αποτέλεσμα να συντρέχει ο κίνδυνος να εξοντωθούν τα κρατικά πανεπιστήμια.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, άσκησε επίσης κριτική προς τον πρόεδρο της Βουλής και με αιχμή την είσοδο του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, είπε ότι ενώ η Αστυνομία έκανε το καθήκον της και συνέλαβε τα μέλη της ομάδας αυτής, πήρε τηλέφωνο ο κ. Βούτσης, να αφεθούν ελεύθερα « γιατί δεν θεώρησε ότι είναι κακοποιά στοιχεία, ενώ στο παρελθόν έχουν προβεί σε τραμπουκισμούς και καταστροφές».

  «Με ποιο δικαίωμα ο κ. Βούτσης κανονίζει ποιος συλλαμβάνεται και ποιος όχι; Διαλέγουμε από τις οργανώσεις ποιες είναι φίλα προσκείμενες;» τόνισε ο κ. Λεβέντης και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει μεγάλα λάθη, «νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μόνον». Όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης «δεν θα του βγει σε καλό αν συνεχίσει να προστατεύει τέτοιου είδους ενέργειες».

  Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει «σαν ακαδημαϊκή συζήτηση» και δεν τις διαψεύδει, ενώ έκανε λόγο για άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί Εξεταστική Επιτροπή.

  Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Λεβέντης: Κάθε κυβέρνηση κατεδαφίζει τους νόμους της προηγούμενης με δυσμενή αποτελέσματα για την Παιδεία - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr