GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς από τον Τσίπρα

"Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και γι’ αυτό χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτική...


"Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και γι’ αυτό χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής που θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να έρθει ξανά η βιομηχανία στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Λουφάκης, τόνισε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα των επόμενων ενεργειών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει, όπως είπε, "ατμομηχανή" για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της πόλης.
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, όπως παρατήρησε, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε υποσχέσεις, διότι όπως παρατήρησε οι υποσχέσεις έχουν "κουράσει".
Ο ίδιος έθεσε τα ζητήματα της υπερβολικής φορολόγησης και των μεγάλων εισφορών, για τις εξαγωγές είπε ότι "πηγαίνουν σχετικά καλά" και σημείωσε πως μπορούν να αποτελέσουν την "ατμομηχανή" για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

"Τα κόκκινα δάνεια είναι το θέμα που καίει όλο τον κόσμο και για τις επιχειρήσεις είναι το ζήτημα της ρευστότητας", επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.
Όσον αφορά στη στάση του πρωθυπουργού, είπε ότι "έδειξε κατανόηση" στα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.
"Η μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής δεν είναι επικοινωνιακής φύσης. Είναι μία μάχη που δίνεται με πάρα πολύ σκληρότητα καθημερινά και σε αυτή θέλουμε να έχουμε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δίπλα μας, να μας θωρακίσει να μας προστατεύσει ώστε απρόσκοπτα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να κάνουμε τη δουλειά μας", δήλωσε ο Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος των Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ως γραμματέας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του οικονομικού Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια (Εμπορικό Βιομηχανικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό, Οικονομικό, Γεωτεχνικό, ΤΕΕ), οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων και η ΔΕΘ-Helexpo.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των φορέων χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προχωράνε τα ζητήματα των υποδομών (λιμάνι, μετρό, έργα στο αεροδρόμιο) και χαρακτήρισαν ως μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη, την αλλαγή στον ΟΑΣΘ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση