GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας στη Βαρκελώνη - ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βαρκελώνη μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας, περίπου μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, στις οποίες σκοτώθη...


Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βαρκελώνη μεγάλη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας, περίπου μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 126.
Στη διαδήλωση συμμετέχει και ο βασιλιάς της Ισπανίας καθώς και εκπρόσωποι όλης της πολιτικής ηγεσίας της Ισπανίας.
"Να κατακλύσουμε τους δρόμους με ειρήνη και ελευθερία", κάλεσε το πλήθος η δήμαρχος της πόλης, Άντα Κολάου.
Στην κορυφή της πορείας βρισκόταν το μεγάλο πανό με το σύνθημα "No tinc por", δηλαδή "Δεν φοβάμαι", στα καταλανικά. Στην πρώτη θέση, ακριβώς πίσω από το πανό, όπως επιθυμούσαν οι δημοτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των συλλογικοτήτων που από την πρώτη στιγμή έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν τα θύματα: ένστολοι αστυνομικοί και πυροσβέστες, γιατροί με λευκές ρόμπες, οδηγοί ταξί, καταστηματάρχες, ακόμη και κάτοικοι της λεωφόρου Ράμπλα.
Στην πρώτη γραμμή και πολλοί από τους ανθοπώλες της λεωφόρου. "Είμαστε κομμάτι της Λα Ράμπλα, όχι μόνο δουλεύουμε εκεί αλλά περνάμε εκεί τη ζωή μας και είναι καλό που μας βλέπει ο κόσμος να βαδίζουμε επικεφαλής της πορείας χωρίς να φοβόμαστε", εξήγησε η Μπάρμπαρα Καμπέγιο, 22 ετών, η μητέρα και η γιαγιά της οποίας διατηρούν πάγκο με λουλούδια στη λεωφόρο εδώ και 50 χρόνια.
Κόκκινα, κίτρινα και λευκά τριαντάφυλλα –τα χρώματα της πόλης– μοιράστηκαν στο πλήθος που φώναζε "Δεν φοβόμαστε".
Ο βασιλιάς Φίλιππος ένωσε τη φωνή του με τους διαδηλωτές, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Ισπανό μονάρχη που συμμετέχει σε τέτοια κινητοποίηση από το 1975. Βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω από το κεντρικό πανό, όπως και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου: υπουργοί, πρόεδροι περιφερειών, ηγέτες κομμάτων και άλλοι.
"Η καλύτερη απάντηση: η ειρήνη" και "Όχι στην ισλαμοφοβία" έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν πολλοί συγκεντρωμένοι. Άλλοι διαδηλωτές είχαν υψώσει καταλανικές σημαίες.
Μολονότι η ένταση δεν έχει κοπάσει μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της περιφέρειας της Καταλονίας που διεκδικεί την αυτονομία της, η σημερινή πορεία της Βαρκελώνης ήταν ευκαιρία για την κήρυξη "ανακωχής". Έτσι, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουιτζδεμόν, που είναι αποφασισμένος να διοργανώσει δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση την 1η Οκτωβρίου παρά τις αντιδράσεις της Μαδρίτης, βάδιζε κοντά στον συντηρητικό πρωθυπουργό Ραχόι.
Κανένας ηγέτης ξένης κυβέρνησης δεν παρέστη στη σημερινή διαδήλωση.
Παρόμοιες κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων θα γίνουν σήμερα στη Μαδρίτη, τη Βαλένθια, το Βίγκο και αλλού.
Δείτε φωτογραφίες:






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση