GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκάμπριελ: Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε διέσπασαν την Ευρώπη

Ο Μάρτιν Σούλτς «είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έψαχνε και βρήκε στις αρχές...


Ο Μάρτιν Σούλτς «είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έψαχνε και βρήκε στις αρχές του έτους έναν καινούριο φέρελπι (υποψήφιο καγκελάριο). Αυτός ήταν και είναι ο Μάρτιν Σούλτς», τόνισε σε συνέντευξή του στη Bild ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Υπάρχει όμως και ένας εντελώς ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι ο σωστός καγκελάριος, επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ : «Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εντός μιας ενωμένης Ευρώπης. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έχουν ασφαλώς να παρουσιάσουν πολλά θετικά, αλλά την Ευρώπη την διέσπασαν και οι δύο: η κ. Μέρκελ με την προσφυγική πολιτική της και ο κ. Σόιμπλε με την οικονομική πολιτική του. Αυτά εκδικούνται τώρα», όπως τόνισε.

Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί: «Οι πολίτες τώρα επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει μόλις τώρα». Προσέθεσε δε ότι «το SPD είναι ο πλέον αποφασιστικός αντίπαλος αυτών των απαράδεκτων ανθρώπων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση