GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποκάλυψε η Αχτσιόγλου για τα μπλοκάκια

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ για τα τεκταινόμενα στον χώρο των εργασιακών, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλ...


Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ για τα τεκταινόμενα στον χώρο των εργασιακών, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την μη καταβολή δεδουλευμένων, η οποία έγινε αποδεκτή και από την κυβέρνηση.
"Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ λέει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των συνθηκών. Αυτό δίνει στον εργαζόμενο τη δυνατότητα να θεωρήσει ότι η μη καταβολή των μισθών μπορεί να ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης εργασίας και άρα, να διεκδικήσει αποζημίωση απόλυσης", σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.
Η παρέμβαση στα "μπλοκάκια"
Ερωτηθείσα για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση που αφορά στους εργαζόμενους με "μπλοκάκι", την οποία είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Εργασίας εξήγησε: "Το μπλοκάκι, με την έννοια της κρυμμένης, εξαρτημένης εργασίας είναι στην πραγματικότητα μία ακόμη περίπτωση παραβατικότητας ή υποδηλωμένης εργασίας και αυτό προσπαθούμε να φέρουμε στο φως"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση