GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ζωοτροφές θα μετατρέπονται τα απορρίμματα ξενοδοχείων στην Κρήτη

Η χρήση απορριμμάτων ξενοδοχείων για ζωοτροφές γίνεται γεγονός και στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγρ...


Η χρήση απορριμμάτων ξενοδοχείων για ζωοτροφές γίνεται γεγονός και στην Ελλάδα.
Για την ακρίβεια ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Food for Feed συνεργασία μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης με κρητικά ξενοδοχεία.
Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση μιας καινοτόμου διεργασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή μετατροπή του προ-διαλεγμένου οργανικού κλάσματος των αστικών στερεών απορριμμάτων κυρίως από ξενοδοχεία σε ζωοτροφή.
Ο ΕΣΔΑΚ έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρκετά ξενοδοχεία και ήδη έχει κλείσει τις πρώτες συνεργασίες.
Οι όροι της συνεργασίας με τα ξενοδοχεία ώστε η συλλογή του προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος να γίνει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο περιγράφονται σε σχετικό συμφωνητικό.
Από τη πλευρά των ξενοδοχείων πρέπει να γίνεται:α) Ο διαχωρισμός των υπολειμμάτων τροφίμων στους χώρους που σχετίζονται με την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων εντός των ξενοδοχείων με στόχο την αποφυγή επιμόλυνσης με ξένα υλικά.β)
Η αποφυγή μίξης των υπολειμμάτων τροφίμων με γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη και θραύσματα αυτών.γ)
Η απομάκρυνση τους από τους χώρους του ξενοδοχείου με επιμέλεια, ευθύνη, δαπάνη, μέσα και συνεργάτες του ΕΣΔΑΚ.
ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση