GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εισπράξεις του γ΄τετραμήνου κρίνουν τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ

Στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την πορεία των οικονομικών του διέρχεται ο ΕΦΚΑ, καθώς κατά το τελευταίο 4μηνο του έτους αναμένεται σειρά...


Στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την πορεία των οικονομικών του διέρχεται ο ΕΦΚΑ, καθώς κατά το τελευταίο 4μηνο του έτους αναμένεται σειρά από παρεμβάσεις και ανατροπές που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τα έσοδα του Ταμείου.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ξεκινήσει η πληρωμή εισφορών για εφάπαξ και επικουρική ασφάλιση χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών - αυτοαπασχολούμενων και μάλιστα να ξεκινήσει και η αναδρομική είσπραξή τους. Παράλληλα, αναμένεται o υπολογισμός των εισφορών 1,4 εκατ. μη μισθωτών ασφαλισμένων με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016, αλλά και ο συμψηφισμός των νέων αυτών εισφορών με αυτές που καταβλήθηκαν σύμφωνα με το εισόδημα του 2015.

Οι ανατροπές αυτές, που αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις σε αρκετές χιλιάδες ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα καθορίσουν και την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ, που μέχρι σήμερα φαίνεται πως διασώζεται λόγω κυρίως της μισθωτής απασχόλησης. Εντός στόχου, όχι όμως πολύ πάνω από το 60%-65% κινείται και η εισπραξιμότητα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση