GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης στο Γηροκομείο Αθηνών - ΦΩΤΟ

Σε συνθήκες ντροπής και εξαθλίωσης ζουν οι ηλικιωμένοι που είναι ξεχασμένοι στο Γηροκομείο Αθηνών, στο οποίο εποπτεύουσα Αρχή είναι ο Δ...


Σε συνθήκες ντροπής και εξαθλίωσης ζουν οι ηλικιωμένοι που είναι ξεχασμένοι στο Γηροκομείο Αθηνών, στο οποίο εποπτεύουσα Αρχή είναι ο Δήμος Αθηναίων.
Εικόνες-ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η "Espresso", αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες στον χώρο, όπου υποτίθεται ότι υπάρχει φροντίδα για τους ηλικιωμένους, που περνούν τα στερνά της ζωής τους. Ανήμποροι γέροντες είναι δεμένοι για να μη μετακινούνται, με το αιτιολογικό ότι μπορεί να χτυπήσουν.
Μία κυρία παρακολουθεί τηλεόραση δεμένη σε ένα κάγκελο, δίπλα στο παράθυρο. Γάτες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες πάνω στα τραπέζια όπου γευματίζουν οι τρόφιμοι, και μάλιστα… τρώνε από το πιάτο τους!
Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Δίπλα στα κρεβάτια είναι σωριασμένα σκουπίδια και… αποφάγια πολλών ημερών, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να καθαρίσει.
Δίπλα σε έναν υπερήλικα υπάρχουν άδεια πλαστικά από φαγητό, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο σημείο για πολλές ημέρες. Στο πάτωμα είναι πεταμένα βρόμικα χαρτιά υγείας, χρησιμοποιημένες κάλτσες και πετσέτες.
«Το φαγητό είναι άθλιο! Δεν έχουμε καμία περιποίηση. Έχουν να με κάνουν μπάνιο δύο μέρες. Δεν υπάρχει προσωπικό. Έρχονται για να μας δουν δέκα λεπτά και φεύγουν», αναφέρει ένας ηλικιωμένος, ενώ ένας άλλος συμπληρώνει «Ακόμη και όταν μας κάνουν μπάνιο, το κάνουν με το ζόρι».
Πολλοί δυσανασχετούν για την έλλειψη φροντίδας: «Δεν έχω φάει. Δεν είμαι καλά. Δεν ήρθε κανείς να μου φέρει ούτε φαγητό ούτε νερό. Ως πότε θα συνεχιστείς αυτή η κατάσταση;», αναρωτιούνται.
Δείτε φωτογραφίες:




Πηγή: espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση