GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Εμμανουήλ

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Τάκης Εμμανουήλ. Γεννήθηκε το 1933 στο Με...


Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Τάκης Εμμανουήλ.
Γεννήθηκε το 1933 στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1960 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή με το έργο «Ιφιγένεια» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο. Οι θεατρικές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν έως το 1965 σε διάφορους θιάσους.
Την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο στην ταινία «Το Ποτάμι» του Νίκου Κούνδουρου, το 1963 στις "Μικρές Αφροδίτες" του Ν.Κούνδουρου, στον «Ζορμπά» του Μ.Κακογιάννη (1964) και σε άλλες ταινίες που έκαναν επιτυχία στο εξωτερικό . Το 1968 ο Τάκης Εμμανουήλ ξεκίνησε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Αμερική, Αγγλία, Ιταλία και Αυστραλία.
Το διάστημα 1979 - 1981 σπούδασε στο Λος Άντζελες σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την παραγωγή ιδρύοντας δική του εταιρεία. Υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης της Ειρήνης Παππά.
Στην καριέρα του συμμετείχε συνολικά σε 21 ελληνικές ταινίες, 12 ξένες παραγωγές και σε τηλεοπτικές σειρές («Ποιος Πληρώνει Τον Βαρκάρη» κ.α.), ενώ έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει την ταινία «Μεσάνυχτα Στη Βίλα Νέλλη» (1963).
Τα τελευταία χρόνια είχε αφιερωθεί στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Το κύκνειο άσμα του ήταν «Η έβδομη φωτογραφία» (2007).
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (29/8) από το Α' νεκροταφείο Αθηνών στις 11.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση