Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

  Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί υπό τον Τσίπρα


  Συνεδριάζει σήμερα στις 10:30 το πρωί το υπουργικό συμβούλιουπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

  Η συνεδρίαση θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Την προετοιμασία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα αλλά και την ολοκλήρωση του προγράμματος περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνεδρίασης.

  Από τη Θεσσαλονίκη και από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επιτροπεία και να δώσει τις συντεταγμένες ενός προοδευτικού πολιτικού σχεδίου με επίκεντρο την δίκαιη ανάπτυξη.

  Επίσης τη συζήτηση του υπουργικού συμβουλίου θα απασχολήσει και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που αφορά στο προσεχές διάστημα.

  Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν οι όποιες εκκρεμότητες αφορούν στο τρέχον πρόγραμμα, ώστε τον Αύγουστο του 2018, το μνημόνιο να αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θέτει στις προτεραιότητές της , την προετοιμασία του εδάφους για την οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές, την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων και με την υλοποίηση των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων ενώ θα συνεχιστούν και οι κοινωνικές παρεμβάσεις για τον κόσμο της εργασίας αλλά και η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί υπό τον Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr