Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

  Άδωνις Γεωργιάδης: Το Συριζαιίκο μοντέλο υγείας: Πάρτε τα λεφτά των φορολογουμένων και πετάχτε τα


  «Το νομοσχέδιο αυτό είναι γραμμένο στο πόδι. Προσπαθείτε να μεταμορφώσετε τον χαρακτήρα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όμως ο οικογενειακός γιατρός, η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς και όλα τα ωραία, δεν χρειαζόταν να νομοθετηθούν καν, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να βγει η υπουργική απόφαση» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους γιατρούς οι οποίοι επί της θητείας του αναγκάστηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στο ιδιωτικό τους ιατρείο και το δημόσιο σύστημα υγείας. «Όσοι αδικήθηκαν από την απόφασή μου, τους ζητώ συγγνώμη - ήταν αδύνατο να μην την πάρω λόγω των μνημονιακών μας υποχρεώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα υποστήριξε ότι ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε πως για κάθε απόλυση γιατρού, ήταν δυνατή η πρόσληψη ενός άλλου. «Δεν προσλάβατε κανέναν. Κατηγορείτε εμένα γιατί τους έδιωξα και δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας γιατί δεν προσλάβατε. Τόσοι γιατροί έπεσαν θύμα της δικής σας ψευδολογίας. Εσείς τους υποσχόσασταν ότι μόλις έρθετε στην εξουσία θα τους επαναπροσλάβετε» είπε.
  Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως στο δημόσιο σύστημα υγείας συγκαταλέγεται και ο ιδιώτης ο οποίος έχει σύμβαση με το δημόσιο, και απηύθυνε ερώτημα στον υπουργό Υγείας: «Ο στόχος σας είναι, κ. υπουργέ, να φτιάξετε το πλήρες σύστημα δημόσιας υγείας και να σταματήσετε για πάντα το ιδιωτικό σύστημα; Με τον νόμο του κ. Λοβέρδου, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στον πολίτη την δυνατότητα με ελάχιστες υποχρεώσεις και πολλές φορές με μηδενική συμμετοχή, να εξετάζεται στην ιδιωτική κλινική της γειτονίας του, αντί να περιμένει με τις ώρες στο ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα πάψουν οι ασθενείς στο μέλλον να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ιδιωτικές κλινικές;».
  Αναφερόμενος στις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) είπε: «Λέτε ότι κάθε δήμος θα έχει το δικό του κέντρο υγείας, και η κάθε γειτονιά τον δικό της ΤΟΜΥ. Γνωρίζετε ότι 87 δήμοι δεν έχουν κανένα κέντρο υγείας; Αν το κάθε κέντρο υγείας χρειάζεται 45 άτομα προσωπικό, φτάνουμε τις 3.915 προσλήψεις, χωρίς το ΤΟΜΥ. […] Ακόμα λέτε ότι ακολουθείτε το μοντέλο της Πορτογαλίας. Λέτε μισές αλήθειες. Ο οικογενειακός γιατρός στην Πορτογαλία υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας, που αν δεν το τηρήσει απολύεται. Εσείς παίρνετε το δικό σας, το συριζαίικο μοντέλο. Λέτε πάρτε τα λεφτά των φορολογουμένων και πετάχτε τα».
  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 3 Αυγ 2017, 10:28:00 π.μ.

  Και φασίστας,και κλέφτης με νομικά παραθυράκια , αλλά και πονηρός βλάκας..
  Εχθές από το βήμα της βουλής ζητούσε συγνώμη σαν πουτάνα από τους Ιατρούς που κατά τα λεγόμενα του είχε πίεση από την τρόικα να τους απόλυση άλλα και να διαλύσουν το σύστημα υγείας ΔΙΌΤΙ κατά τον μαλάκα που έχουν κάνει αντιπρόεδρο οι νέοφιλελεύθεροι της Ν.Δ και της Πασοκοδημοκρατικήςσυμπαράταξης Είναι το ίδιο ένα νοσοκομείο που σώζει ΖΩΕΣ με ένα σούπερ μάρκετ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΝΟΎΜΕΡΑ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ..

  Όμως τα νομικά παραθυράκια που άφηναν προς ίδιον όφελος ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ καθαρά ΠΑΝΤΟΎ, σε υγεία , σε παιδεία, και σε όποια εργασία ΔΙΌΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ...

  Κρίμα για την Ν.Δ που την άφησαν στα χέρια του Αδωνι, του Μπουκόρου , του Φωτήλα, του Οικονόμου, του Βοριδη, του Γεωργαντά, του Μηταράκη και του ΜΈΓΑ Μητσοτάκη.


  Item Reviewed: Άδωνις Γεωργιάδης: Το Συριζαιίκο μοντέλο υγείας: Πάρτε τα λεφτά των φορολογουμένων και πετάχτε τα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr