GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατήσατε αχινό; Δείτε πως θα βγάλετε γρήγορα τα αγκάθια

Οι αχινοί είναι μικρά θαλασσινά με σφαιρικό κέλυφος και πολύ μυτερά αγκάθια και τους συναντάμε κυρίως πάνω σε βράχους σε μικρό σχετικά ...


Οι αχινοί είναι μικρά θαλασσινά με σφαιρικό κέλυφος και πολύ μυτερά αγκάθια και τους συναντάμε κυρίως πάνω σε βράχους σε μικρό σχετικά βάθος μέσα στη θάλασσα. Αν πατήσετε κάποιον από αυτούς δεν χρειάζεται να τρομάξετε. Το περιστατικό δεν είναι σοβαρό απλά έχει χρονοβόρα (και ίσως επώδυνη) αποκατάσταση.
Ξεκινήστε καθαρίζοντας την περιοχή με λίγο νερό (αν έχετε ζεστό νερό ακόμα καλύτερα). Αν το σπίτι σας είναι κοντά στην παραλία τότε καλό είναι να καθαρίσετε την περιοχή με οινόπνευμα ή οξυζενέ.
Συνεχίστε βάζοντας λάδι στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν μπει τα αγκάθια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και αντηλιακό λάδι. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει λιπαρή η επιφάνεια της επιδερμίδας.
Αφού μαλακώσει η επιδερμίδα σας τραβήξτε σιγά-σιγά τα αγκάθια που είναι πιο κοντά στην επιφάνεια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών του οποίου τις άκρες έχετε κάψει με έναν αναπτήρα, για να τις απολυμάνετε.
Για τα αγκάθια που έχουν μπει πιο βαθιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καρφίτσα την οποία προηγουμένως θα έχετε κάψει.
Αν παρόλα αυτά μείνουν κάποια αγκάθια μέσα τα οποία είναι πολύ δύσκολο ή ακατόρθωτο να βγάλετε, θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να περιμένετε να βγουν κάποια στιγμή μόνα τους. Προσπαθήστε, αν είναι εφικτό, να μην φοράτε κλειστά παπούτσια και να μην πατάτε το πόδι σας κανονικά στο έδαφος. Όταν κάποια στιγμή νιώσετε πόνο σαν από τσίμπημα πάρτε το τσιμπιδάκι και κάντε μια προσπάθεια να αφαιρέσετε το αγκάθι που προφανώς έχει έρθει πιο κοντά στην επιφάνεια του ποδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση