GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας απέκτησε ο Σαρλ Αζναβούρ - ΦΩΤΟ

Το δικό του αστέρι στη διάσημη "Λεωφόρο της Δόξας" στο Χόλιγουντ απέκτησε ο Γάλλος τραγουδιστής και ηθοποιός Σαρλ Αζναβούρ, ο ...


Το δικό του αστέρι στη διάσημη "Λεωφόρο της Δόξας" στο Χόλιγουντ απέκτησε ο Γάλλος τραγουδιστής και ηθοποιός Σαρλ Αζναβούρ, ο οποίος μετρά καριέρα πάνω από 70 χρόνια και θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο 93χρονος Αζναβούρ ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς με το όνομα Σαχνούρ Αζναβουριάν έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους σε 80 χώρες, ενώ θεωρείται ο "Γάλλος Φρανκ Σινάτρα".

"Είμαι Γάλλος και Αρμένιος, αυτά τα δύο είναι άρρηκτα δεμένα όπως ο καφές και το γάλα, είναι φανταστικό να έχεις δύο κουλτούρες" δήλωσε στα αγγλικά ο Αζναβούρ χειροκροτούμενος από ένα κοινό περίπου 200 ατόμων που είχε κατακλύσει το Pantages Theater, στο Χόλιγουντ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής.

Ντυμένος με ένα μπλε -ρουά κουστούμι και φορώντας γυαλιά ηλίου ο 93χρονος θρύλος της μουσικής φανερά συγκινημένος είπε: "Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της δουλειάς μου. Η μητρική μου όμως γλώσσα παραμένουν πάντα τα αρμένικα. Με την βράβευση αυτή μπορώ να πω ότι είμαι και λίγο Καλιφορνέζος αφού εδώ ζει μία κόρη μου και τα εγγόνια μου".

Ο Αζναβούρ ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας στα παρισινά μπουλβάρ των δεκαετιών ΄40 και 50΄ στο πλάι των "ιερών τεράτων" της γαλλικής μουσικής Εντίφ Πιάφ, Μωρίς Σεβαλιέ και Σαρλ Τρενέ. Πριν γίνει γνωστός ως τραγουδιστής συνόδευε στο πιάνο την Εντίφ Πιάφ η οποία υπήρξε για πολλά χρόνια ο μέντοράς του.

Σύντομα έγινε γνωστός για την εκφραστική του ερμηνεία και την βελούδινη φωνή του σε τραγούδια όπως: "She", "Hier Encore", "Apres l'Amour" και το πιο γνωστό του "La Boheme".

Έλαβε επίσης μέρος σε 60 περίπου ταινίες μεταξύ των οποίων "Το Ταμπούρλο" του Φόλκερ Σλέντορφ, ταινία η οποία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1979 στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινίας. Συμμετείχε επίσης στις ταινίες "Αραράτ" του Αρμένιου Ατόμ Εγκογιάν, στο "Πυροβολήστε τον πιανίστα" του Φρανσουά Τρυφώ και σε πολλές άλλες.

Ο Αζναβούρ είναι επίσης γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση στην Αρμενία, ειδικά μετά τον σεισμό του 1988 στην διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Το 2008 του απονεμήθηκε η αρμενική ιθαγένεια ενώ το 2009 ορίστηκε πρεσβευτής της χώρας αυτής στην Ελβετία, αξίωμα που κατέχει μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: thelocal.fr, parismatch.com, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση