Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

  Δηλώσεις με νόημα από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία


  O Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα.

  Η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας, τόνισε ο Τίλερσον δηλώνοντας παράλληλα ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

  Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε έναν διάλογο αναφορικά με το μέλλον για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

  Η υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας δείχνει ότι ο κόσμος αναμένει από τις δύο χώρες να βοηθήσουν την Βόρεια Κορέα ν’ αποδεχτεί την πραγματικότητα, τόνισε ο Τίλερσον.

  Ο ίδιος, υποστήριξε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες τις πλευρές, αναφορικά με την επιρροή που μπορούν ν’ ασκήσουν στην Βόρεια Κορέα.

  Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν με πραγματισμό τις σχέσεις τους με την Ρωσία, ενώ οι δύο χώρες μπορούν να εργαστούν μαζί για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

  Ο ίδιος, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία, καθώς δεν είναι σωστό να διακοπούν οι σχέσεις, εξαιτίας ενός θέματος.

  Ο Τίλερσον τόνισε ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Λαβρόφ, ότι η εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική διαδικασία είναι σοβαρό θέμα.

  Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι έχει την διάθεση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

  Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει η Βόρεια Κορέα για το ενδεχόμενο έναρξης συνομιλιών, είναι να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

  Ο ίδιος, υποστήριξε ότι υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να ομαλοποιούνται οι καταστάσεις έντασης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δηλώσεις με νόημα από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr