GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγόρευση απόπλου σε παράνομα ναυλωμένα σκάφη

Τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής που εντοπίζονται από το λιμενικό σώμα σε ελληνικά χωρικά ύδατα να έχουν πραγματοποιήσει παράνομη ναύλωση...


Τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής που εντοπίζονται από το λιμενικό σώμα σε ελληνικά χωρικά ύδατα να έχουν πραγματοποιήσει παράνομη ναύλωση, δεν θα μπορούν να αναχωρήσουν πλέον από το πλησιέστερο λιμάνι στο οποίο θα οδηγούνται, αν πρώτα ο ιδιοκτήτης του, δεν καταβάλλει το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, δίνεται η δυνατότητα πλέον στα τοπικά λιμεναρχεία να επιβάλλουν απαγόρευση απόπλου σε ένα σκάφος που έχει διαπιστωθεί ότι έχει πραγματοποιήσει παράνομη ναύλωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαντορινιός για να αρθεί η απαγόρευση απόπλου του συγκεκριμένου σκάφους, θα πρέπει πρώτα ή να πληρωθεί το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή ή να δοθεί εγγυητική επιστολή από τον παραβάτη ιδιοκτήτη του, διπλάσια του προστίμου. Μόνο τότε θα δίνεται η δυνατότητα άρσης της απαγόρευσης του σκάφους αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι έως τώρα πολλά από τα σκάφη αυτά που έχουν εντοπιστεί από τις λιμενικές Αρχές να έχουν πραγματοποιήσει παράνομες ναυλώσεις στη χώρα μας, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ελληνικές Αρχές, αναχωρούσαν για κάποιο λιμάνι εκτός Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης του προστίμου.

Μάλιστα κάποιοι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών μπορούσαν να αλλάξουν το όνομα του πλοίου ή να το μεταβιβάσουν σε κάποιον άλλον. Έτσι πολλά από τα σκάφη αυτά μπορούσαν να εισέλθουν εκ νέου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με διαφορετική σημαία, όνομα και ιδιοκτήτη, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης, υπήρχαν και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης προσέφευγε δικαστικά κατά της απόφασης της επιβολής του προστίμου, με αποτέλεσμα η είσπραξή του και πάλι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης να μην είναι εφικτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση