GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Καταλονία διαψεύδει ότι η CIA είχε προειδοποιήσει για τρομοκρατικό χτύπημα

O Πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλωνίας (Generalitat) Κάρλες Πιτζεμόντ διέψευσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε προειδο...


O Πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλωνίας (Generalitat) Κάρλες Πιτζεμόντ διέψευσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε προειδοποιήσει την τοπική αστυνομία (Mossos de Esquadra) για την πιθανότητα μίας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Objetivo, o Πιτζεμόντ διέψευσε πως η CIA είχε επισημάνει στις καταλαντικές υπηρεσίες ασφαλείας ότι επέκειτο χτύπημα στη Ράμπλα, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος "δεν υπάρχει κανενός είδους επαφή" με διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Πρόεδρος της Τζενεραλιτάτ εξάλλου χαρακτήρισε "θλιβερή" την απόφαση του αριστερού κινήματος CUP να μη συμμετέχει στην δημόσια εκδήλωση που έχει προκηρυχθεί για το επόμενο Σάββατο στη Βαρκελώνη κατά της τρομοκρατίας εάν σε αυτή παραστεί και ο βασιλέας της Ισπανίας Φελίπε. Ο Πιτζεμόντ δήλωσε πως οι αντικαπιταλιστές "σφάλλουν" και τους κάλεσε να το "ξανασκεφθούν". "Πρέπει να σκεφθούν τα θύματα, μιας και η χειρονομία τούτη ενισχύει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν είναι μία διαδήλωση με δικαίωμα συμμετοχής", τόνισε.

Όσον αφορά τη διένεξη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την απουσία αποτρεπτικών μέσων για μία επίθεση με αυτοκίνητο στη Ράμπλα, ο Πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης τόνισε πως η απόφαση να μην τοποθετηθούν αρχιτεκτονικά στοιχεία στην αρχή της Ράμπλα οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους, διότι θα πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Ο ίδιος υποβάθμισε την απουσία τέτοιων μέτρων, τονίζοντας πως η ενέργεια θα μπορούσε να είχε σημειωθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ράμπλα και πρόσθεσε πως η απόφαση για τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνεται από κοινού με τη Σύνοδο των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας στη Βαρκελώνη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων οργάνων ασφαλείας, σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στη συνέντευξή του ο Πιτζεμόντ απέφυγε να υπεισέλθει σε θέματα που άπτονται του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, καθώς όπως τόνισε "τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βρισκόμαστε πλάι στα θύματα, να καταδιώξουμε τους εγκληματίες και να εξαρθρώσουμε τον πυρήνα τους". Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική ασφαλείας στην Καταλωνία είναι ορθή και η δράση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το αποδεικνύει. "Λόγω της δράσης των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων μπορούμε να ισχυρισθούμε με σαφή τρόπο πως η πολιτική μας για την ασφάλεια είναι ορθή", κατέληξε ο Πιτζεμόντ.

Πηγή: La Vanguardia, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση