GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυρήνας του ISIS στην Σιβηρία;

Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 19 Αυγούστου στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, στην οποία οι ρωσικές αρχές δεν έδωσαν ιδιαίτερες δ...


Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 19 Αυγούστου στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, στην οποία οι ρωσικές αρχές δεν έδωσαν ιδιαίτερες διαστάσεις, δημιουργώντας την αίσθηση ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, φαίνεται πως αρχίζει να τις απασχολεί πλέον σοβαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα» η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, ενδέχεται να ανακοινώσει την ύπαρξη τρομοκρατικού πυρήνα του «Ισλαμικού Κράτους» στην πόλη Σουργκούτ. Η εφημερίδα επικαλούμενη δικά της στοιχεία γράφει ότι ο πυρήνας αυτός αποτελείται από τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Αρτούρ Γκαντζίεφ, ο οποίος στις 19 Αυγούστου επιτέθηκε εναντίων περαστικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει επτά άτομα.

«Ο ίδιος ενήργησε συνειδητά, επιλέγοντας τα θύματα του. Δεν πείραξε έναν άνδρα με το παιδάκι, απλά τον ρώτησε αν ήταν δικό του το παιδί και συνέχισε την πορεία του , καταφέρνοντας πλήγματα στην κοιλιά και στον αυχένα σε περαστικούς τα οποία θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρα», επισημαίνει η ρωσική εφημερίδα.

Ο ίδιος ο Γκαντζίεφ , λίγο αργότερα έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ την ίδια ημέρα το «Ισλαμικό Κράτος», ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Η εφημερίδα « Νόβαγια Γκαζέτα» γράφει μάλιστα επικαλούμενη τις δικές της πηγές, ότι αυτή την στιγμή στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων, που έφυγαν από το Σουργκούτ για να πολεμήσουν στην Συρία, αναφέρονται επτά άτομα. Συνολικά αυτή τη στιγμή στα διεθνή εντάλματα για την σύλληψη ατόμων που ενέχονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται περίπου 50 άτομα που είναι κάτοικοι της αυτόνομης περιοχή Χαντί Μαντσισκι στη Σιβηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση