GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπάρκας για το άσυλο: Κανείς δεν υπερασπίζεται φαινόμενα ανομίας

Στο θέμα του ασύλου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. "...


Στο θέμα του ασύλου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Το θέμα του ασύλου είναι ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται στη δημόσια συζήτηση πάρα πολλά χρόνια. Όλοι γνωρίζουμε γιατί έχει δημιουργηθεί το άσυλο, κατά την άποψη μου ορθά έχει δημιουργηθεί. Όσοι έχουν περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να διεκδικούν την ύπαρξη του ασύλου, στη λογική της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Κανένας δεν υπερασπίζεται φαινόμενα ανομίας, τα οποία βεβαίως υπήρχαν και υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας και πρόσθεσε:
"Το άσυλο έχει να κάνει με άλλου είδους πράγματα και το υπερασπιζόμαστε ακριβώς επειδή υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και όχι ένα άλλο σύστημα το οποίο ενδεχομένως και να υπάρχει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δυστυχώς δεν υπερασπίζονται την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτή είναι η έννοια του ασύλου. Το γιατί οξύνει την αντιπαράθεση η ΝΔ, κατά την άποψη μου είναι για δύο λόγους... Η ΝΔ δεν στηρίζει τη δημόσια Παιδεία, ή μάλλον θέλει ισχυρά ιδιωτικά πανεπιστήμια και για τον λαό, για την κοινωνία για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αν τύχει και καταφέρουν να πάνε σε κάποιο πανεπιστήμιο το οποίο δεν θα είναι και πρώτης τάξεως, γιατί το κράτος δεν πρέπει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε πανεπιστήμια ισχυρά".
"Τα φαινόμενα ανομίας θα πρέπει να παταχθούν, σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε το άσυλο. Δεν θα φτάσουμε από τη μία άκρη στην άλλη...Εγώ υπερασπίζομαι την ύπαρξη ασύλου ακριβώς επειδή θέλω να γίνεται συζήτηση χωρίς να έχουμε προβλήματα όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια... Το γεγονός ότι υπάρχουν φαινόμενα ανομίας δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε και το άσυλο... Εμείς ως κυβέρνηση, ως Αριστερά, ως άνθρωποι οι οποίοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια λέμε ότι πρέπει να υπάρχει το άσυλο στη λογική της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Τα φαινόμενα ανομίας μπορούν να λυθούν κατά την άποψη μου με την αγαστή συνεργασία των ανθρώπων που εργάζονται στα ελληνικά πανεπιστήμια, φοιτητών, καθηγητών, διοικητικών υπαλλήλων και τα αρμόδια υπουργεία" ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση