GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ για το σκάνδαλο με τα αυγά

Στο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά που έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Μα...


Στο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά που έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Μανέτας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Στις αρχές Αυγούστου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης αναγγέλθηκε το γεγονός της ανίχνευσης fipronil σε αυγά από την Ολλανδία. Στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας διακίνησης αυτών των αυγών... Η χώρα μας δεν εμπλέκεται προς το παρόν σε αυτές τις παρτίδες, οι οποίες ενοχοποιούνται με την ανίχνευση του fipronil. Αυτό είναι καλό για εμάς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής που μιλάμε", είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ και πρόσθεσε:
"Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε τεθεί σε διαδικασία κινητοποίησης εφόσον έχουμε έστω και την παραμικρή πληροφορία ή υποψία για εισαγωγή στη χώρα μας αυγών που προέρχονται από τις εμπλεκόμενες παρτίδες, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε τον μηχανισμό για να μπορέσουμε να αποσύρουμε τα προϊόντα αυτά από την αγορά".
Ερωτηθείς εάν στην Ελλάδα εισάγονται αυγά ο κ. Μανέτας απάντησε "εισάγουμε αυγά, η Ολλανδία δεν αποτελεί χώρα εισαγωγής αυγών για εμάς. Εμείς εισάγουμε αυγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία" και σημείωσε "μέχρι στιγμής είμαστε ασφαλείς, δεν έχουμε εμπλοκή με αυτές τις παρτίδες".
"Τα εγχώριας παραγωγής αυγά είναι ασφαλή, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται αυτή η ουσία σε κανένα σκεύασμα. Τα ελληνικά αυγά τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές φάρμες είναι ασφαλή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση