Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

  Το ΠΑΣΟΚ για τον "πόλεμο" στο υπουργείο Πολιτισμού και τις δηλώσεις Μπαλτά


  Τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά στον Realfm 97,8 με αφορμή την απομάκρυνση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
  Ο κ. Μπαλτάς εξαπέλυσε βολές κατά της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Μόλις έμαθα την ιστορία αυτή του ξηλώματος τα έχασα απολύτως. Γιατί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων φτιάχτηκε από τον κ. Ξυδάκη με τελείως διακομματικά κριτήρια, χωρίς κανενός είδους προώθησης μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, έκανε εξαιρετική δουλειά υπό την κ. Λούβη, ένα εξαιρετικής σύνθεσης διοικητικό συμβούλιο το οποίο στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί έκανε ότι μπορούσε για να αναζωογονήσει το ταμείο το οποίο το παραλάβαμε σε μία κατάσταση η οποία είναι στα όρια της μη περιγραφής".
  O τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
  "Με αφορμή την αιφνίδια αντικατάσταση του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων από την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο Υπουργείο, την απελθούσα διοίκηση του ΤΑΠΑ, η οποία διορίστηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, το 2015, και συνδικαλιστικούς φορείς.
  Σήμερα, στον εμφύλιο, ήρθε να προστεθεί και η δήλωση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος «αδειάζει» την νυν Υπουργό, εγκαλώντας την για την αντικατάσταση του «εξαιρετικής σύνθεσης διοικητικού συμβουλίου» και μάλιστα την στιγμή που η εφαρμοζόμενη πολιτική στο Ταμείο «άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα».
  Η θλιβερή εικόνα με τις αλληλοκατηγορίες, τα υπονοούμενα για εκατέρωθεν κακή χρήση του δημοσίου συμφέροντος, την αποπομπή του Δ.Σ., μεσούντος του Αυγούστου, αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο χώρος του πολιτισμού από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το ΠΑΣΟΚ για τον "πόλεμο" στο υπουργείο Πολιτισμού και τις δηλώσεις Μπαλτά Rating: 5 Reviewed By: Press- gr