GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάζης: Ο Κιμ είναι τρελός, θα πατήσει το κουμπί και θα απαντήσει ο Τραμπ

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Ιωάννης Μάζης εξέφρασε την άποψη ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είνα...


Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Ιωάννης Μάζης εξέφρασε την άποψη ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι τρελός και μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο, εκτιμώντας πως σε μία τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα απαντήσει.
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε ότι "ο Κιμ είναι ένας ηγέτης, που έχει το συγκεκριμένο κράτος, του οποίου η πυρηνική τεχνολογία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ούτε το 1/100 της αντίστοιχης πυρηνικής τεχνολογίας των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσίας. Ένας λογικός, στο πλαίσιο που μπορεί ένας δικτάτωρ να είναι λογικός, ένας ρεαλιστής δικτάτωρ δεν προκαλεί βασιζόμενος στις πλάτες της Κίνας. Είναι τρελός".
Και συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο. Δίνω πάρα πολλές πιθανότητες, πάνω από το 50% να το κάνει μέσα στο προσεχές διάστημα δηλαδή των επόμενων εβδομάδων".
Σύμφωνα με τον κ. Μάζη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί παρά να απαντήσει. "Αν ήμουν στη θέση του κ. Τραμπ, ξέρετε τι θα έκανα; Θα καλούσα το Κογκρέσο και τη Γερουσία να γνωμοδοτήσουν και να αξιολογήσουν τον βαθμό του κινδύνου. Να πάρει το πράσινο φως πριν επιτεθεί", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση