GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κούγιας για το δυστύχημα της Αίγινας και το πόρισμα...

Στο τραγικό ναυτικό ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και στην έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύ...


Στο τραγικό ναυτικό ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και στην έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που αποκάλυψε η εφημερίδα Realnews αναφέρθηκε ο συνήγορος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Είναι ένα πόρισμα πολυσέλιδο, το οποίο όμως επί της ουσίας είναι ένα πόρισμα το οποίο σοκάρει. Ο κ. Στεφανάκος αντιμετωπίζει τη λάντζα και το ταχύπλοο σαν δύο ποντοπόρα πλοία. Δηλαδή, πώς συγκρούονται δύο ποντοπόρα πλοία στον Βόσπορο ή στο στενό της Μάγχης, γιατί εκεί γίνονται οι συγκρούσεις πλοίων πολλές φορές.
Ο κ. Στεφανάκος αγνοεί παντελώς τη νομοθεσία των ταχυπλόων σκαφών γιατί ούτε καν την αναφέρει και μεταχειρίζεται τη λάντζα και το ταχύπλοο σαν να είναι δύο ίδια σκάφη" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε:
"Εκείνο που είναι το χαρακτηριστικό κάθε σκάφους σε μία σύγκρουση είναι η ταχύτητα με την οποία πλέει, από ποια πλευρά πλέει και το σημαντικότερο από όλα είναι τι δυνατότητες έχει το κάθε σκάφος. Δηλαδή, εμφανίζει τη λάντζα, η οποία έχει ταχύτητα 3 μίλια την ώρα, να έχει τις ίδιες δυνατότητες χειρισμών με το ταχύπλοο σκάφος το οποίο έχει ταχύτητα μεταξύ 21 έως 25 κόμβων. Καταλαβαίνετε ότι ένα σκάφος το οποίο έχει 3 μίλια την ώρα, όταν έρχεται σε οπτική επαφή ο καπετάνιος με ένα άλλο σκάφος το οποίο έχει ταχύτητα 25 κόμβους την ώρα, δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες χειρισμών".
"Ο πραγματογνώμονας κάνει ηθική αποτίμηση δεν κάνει νομική αποτίμηση γιατί δεν έχει ευθύνη κάποιος από αυτούς. Ποινικά δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν είναι το πλήρωμα ενός ποντοπόρου σκάφους που έχει ευθύνη, είναι άνθρωποι οι οποίοι μπαίνουν σε ένα τουριστικό ταχύπλοο σκάφος και πηγαίνουν να κάνουν το μπάνιο τους... Ο συγκεκριμένος κύριος που έκανε το συγκεκριμένο πόρισμα πραγματικά και αυτός έχει πρόβλημα ηθικής συμπεριφοράς, αυτή είναι η προσωπική μου κρίση" ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος των θυμάτων.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση