Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

  Reuters: Tο Βερολίνο ζητά την αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία


  Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Βερολίνου με την Άγκυρα.

  Η γερμανική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναστολή των προκαταρκτικών εργασιών για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε "λάθος μήνυμα", σύμφωνα με προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

  Στο έγγραφο, γίνεται επίσης αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία, ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου.

  Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια θα πρέπει να στοχεύει "ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

  Σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή "να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας".

  Πηγή: ΑΜΠΕ, ant1news.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Reuters: Tο Βερολίνο ζητά την αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr