GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Αμερικανικά βομβαρδιστικά μαζί με μαχητικά της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, δύο μέρες μετά τ...


Αμερικανικά βομβαρδιστικά μαζί με μαχητικά της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, δύο μέρες μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα που πέρασε πάνω από ιαπωνικό έδαφος και προσγειώθηκε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στη νήσο Χοκάιντο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, στην στρατιωτική άσκηση μετέχουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου stealth καθώς και μαχητικά αεροσκάφη από την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Η κίνηση αυτή κλείνει ουσιαστικά την ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

"Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας αποτελούν απειλή για τους συμμάχους , τους εταίρους και την πατρίδα μας και οι αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες θα αντιμετωπιστούν καταλλήλως. Αυτή η αποστολή δείχνει την αλληλεγγύη μας στους συμμάχους μας και υπογραμμίζει τη διεύρυνση της συνεργασίας για την αντιμετώπισης αυτής της απειλής" δήλωσε ο Στρατηγός Terrence J. O’ Shaughnessy, διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων, σε μια έκτακτη επίσκεψη στην Ιαπωνία για να συναντήσει τους ομολόγους του.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση