GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν άλλος Χίτλερ ο Τραμπ, τον έκαναν να χαιρετά ναζιστικά στο εξώφυλλο του Stern - ΦΩΤΟ

Απευθείας συσχετισμό του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ επιχειρεί το γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο στο εξώφυλλο του νέου τ...


Απευθείας συσχετισμό του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ επιχειρεί το γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του απεικονίζει --με φωτομοντάζ-- τον Ντόναλντ Τραμπ τυλιγμένο με την αμερικανική σημαία να προτείνει το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό.
"Ο αγών του", τιτλοφορείται το τεύχος, σε άμεση αναφορά στο γνωστό αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χίτλερ "Ο αγών μου", το οποίο αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος.

Στον υπότιτλο επισημαίνεται: "Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική". Σε ανάλογο πνεύμα, την περασμένη εβδομάδα και το περιοδικό "Der Spiegel" παρουσίαζε στο εξώφυλλό του τον Αμερικανό Πρόεδρο να φορά τη λευκή κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν, με τίτλο "Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ".

Ο γερμανικός Τύπος έχει τις τελευταίες ημέρες σχολιάσει ιδιαίτερα επικριτικά τις "ίσες αποστάσεις" που τήρησε ο κ. Τραμπ από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια από διαδηλωτές της "υπεροχής των λευκών".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Τι διάολο; Κάνουμε τώρα κι εισαγωγή βλαμμένων από τις ΗΠΑ;

    Αφού εδώ έχουμε ντόπιο πράμα: Άδωνη, Κούλη κι ένα σωρό άλλους καραγκιόζηδες.

    «Η μεγαλύτερη απειλή, για τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο σοσιαλισμός», είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ, κατά την ομιλία του χθες το απόγευμα στην Παλιά Βουλή.

    Απειλή για ποιόν; Για τους πλούσιους κηφήνες; Ε ας απειληθούν κι αυτοί από κάτι. Οι υπόλοιποι απειλούμαστε από ένα σωρό κινδύνους. Την αδικία, τη φτώχεια, το φασισμό…

    Σοσιαλισμός γι αυτόν είναι «ότι μπορείς να λάβεις κάτι χωρίς να πληρώσεις τίποτα».

    Δηλαδή οι έλληνες καναλάρχες που πήραν τις δημόσιες συχνότητες ενώ δεν έδωσαν φράγκο, είναι σοσιαλιστές;

    Όπως «σοσιαλιστές» θα είναι κι οι Αμερικάνοι που πήραν τον πλούτο των χωρών με απειλές και επεμβάσεις. Α όχι, αυτοί είναι ληστές. Όλοι οι πλούσιοι όμως παίρνουν χωρίς να δίνουν ποτέ τίποτα, ούτε του αγγέλου τους νερό. Είναι κι αυτοί «σοσιαλιστές»; Τι πίνεις, ρε φίλε, κι εμάς δεν δίνεις;

    Μας κατηγόρησε κιόλας: «Έμαθα ότι εδώ το κράτος παρέχει δωρεάν φοίτηση στα πανεπιστήμια. Δεν είναι δωρεάν! Τίποτα δεν είναι δωρεάν! Κάποιος το πληρώνει, είτε μέσω του δανεισμού είτε μέσω υψηλών φόρων». Καλά μην κάνεις έτσι, δεν πληρώνεις εσύ, εσύ λαμβάνεις.

    Φυσικά η Καθημερινή (προπαγάνδα) γι αυτό έγραψε. Θέλουν να κάνουν νέες περικοπές κι αμολάνε λαγούς.

    Βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε στον γερουσιαστή ότι το χρέος της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα της δωρεάν παιδείας, αλλά της δωρεάν μίζας των πολιτικών, των πλουσίων που δανείζονταν, αλλά έστελναν το λογαριασμό σε μας, της καπιταλιστικής πολιτικής γενικότερα. Τσάμπα κόπος όμως. Ένα απλό «fuck you» αρκεί. Μέχρι εκεί χαμπαριάζει. Το καλύτερο; Θα μπορούσε να ήταν και Πρόεδρος! Ήταν υποψήφιος. Που στο κόρακα τους βρίσκουν; Στα σκουπίδια ψάχνουν;

    «Οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να σας δώσουν τα πάντα μπορούν επίσης να σας πάρουν τα πάντα». Προς το παρόν οι πλούσιοι μας έχουν βουτήξει τα πάντα. Μέχρι νεφρά και συκωταριές. Μισθοί, συντάξεις, σπίτια, σώβρακα… έπεσαν υπέρ πίστεως (Τραπεζικής).

    «Ανέδειξε ως θετικό παράδειγμα την Εσθονία και τον σταθερό φορολογικό συντελεστή που έχει επιβάλει σε όλα τα εισοδήματα». Τυχαίο τέτοιο σουξέ οι Εσθνονοί; Για τη Γερμανία ένα καλό λόγο; Τίποτα; Γιατί; Πολέμησε τους Κομμουνιστές παλιότερα. Μην καρφωθεί, δεν κάνει...

    «Στήριξε την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή («δεν έμοιαζε πολύ δίκαιη για τις ΗΠΑ», είπε)». Καθόλου, μα καθόλου! Γιατί δίκιο είναι ο νόμος… της ζούγκλας, όπου το μεγαλύτερο θηρίο μπορεί να πηδήξει και να δέρνει όλο τον πλανήτη. Κι αν αφήσει αποκαΐδια… στα φρύδια του.

    Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι θύμισε τις δηλώσεις του απόστρατου ναυάρχου Μάικλ Μάλεν, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος είχε αναδείξει το χρέος ως κορυφαίο ζήτημα εθνικής ασφαλείας για τις ΗΠΑ! Άρα, όσο ο ISIS σφάζει, βασανίζει, λεηλατεί, αλλά ΔΕΝ δανείζεται, είναι οκ.

    «Δεν ήλθα να σας κάνω κήρυγμα για το χρέος σας», είπε στο ακροατήριο, «αλλά να σας πω ότι έχουμε παρόμοια προβλήματα». Παρόμοια πολιτική, παρόμοια αδίστακτα καθάρματα που την εφαρμόζουν, γιατί να διαφέρουμε;

    Σε ερώτηση για την ανισότητα, είπε δεν μπορεί να βασίζεται «στην προσπάθεια να τραβήξουμε προς τα κάτω αυτούς που είναι στην κορυφή, αλλά στο να μπορούν όλοι να στοχεύουν σε αυτήν».

    Με ένα παράδειγμα: Κάποιος πεθαίνει της πείνας κι αντί να του δώσεις ένα πιάτο φαΐ του λες: «Κοίτα τι περιδρομιάζω εγώ»!

    Ε, φταίει αυτός μετά να σε δαγκώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση