GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το tweet του Θεοδωράκη για την επίσκεψη του Τσίπρα στην "Παπαστράτος"

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o επικ...


Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

"Χρήσιμη η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Παπαστράτο, σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς και της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε" έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι επισημαίνει:

"Ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε πανηγυρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είχαμε τριπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ομολογεί δηλαδή, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, το κόστος από την καθυστέρηση που τόσο καιρό του επισημαίναμε. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει. Για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης (κι όχι αναιμικής) έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού".

"Ο Πρωθυπουργός των capital controls υποσχέθηκε και τη λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018. Την ίδια στιγμή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι σε ύπνωση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κι όταν τα βρίσκουν πληρώνουν αβάσταχτα επιτόκια και η ρύθμιση των 105 δισ. κόκκινων δανείων παραπέμπεται συνέχεια στις ελληνικές καλένδες" προσθέτει το Ποτάμι και καταλήγει:

"Οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις, τις οποίες απέφευγαν μέχρι πρότινος, δεν κάνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φιλικούς στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Τα εμπόδια που βρίσκουν όσοι επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τους κάνουν να το γνωρίζουν καλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση