GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος εποχής: Η εμβληματική Village Voice περνά στην ηλεκτρονική εποχή μετά από 62 χρόνια έντυπης έκδοσης - ΦΩΤΟ

Η Village Voice, η εναλλακτική εβδομαδιαία εφημερίδα που ίδρυσε ο Νόρμαν Μέιλερ, και είναι γνωστή για την κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων...


Η Village Voice, η εναλλακτική εβδομαδιαία εφημερίδα που ίδρυσε ο Νόρμαν Μέιλερ, και είναι γνωστή για την κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων και τα ρεπορτάζ της, ανακοίνωσε ότι θα θέσει τέλος στην έντυπη μορφή της και θα συνεχίσει σε διαδικτυακή μορφή.
Ο Πίτερ Μπάρμπι, ο οποίος αγόρασε την εφημερίδα από τον Όμιλο Voice Media το 2015, είπε σε δήλωση ότι η κίνηση αποτελεί μέρος της μεταβίβασης του μέσου στο ίντερνετ και ότι οι αναγνώστες της τώρα απαιτούν "μια σειρά από μέσα, από λέξεις και εικόνες έως podcast, βίντεο, ακόμα και άλλες μορφές έντυπης έκδοσης".
Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα καταργηθεί η έντυπη έκδοση, είπε ο Λούκ Καρρόν, εκπρόσωπος της Βίλατζ Βόις. Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης από το 1996 και υποστηρίζεται κυρίως από διαφημίσεις, οι οποίες μειώθηκαν με την άνοδο του δίκτυου διαφήμισης μεγάλης γκάμας υπηρεσιών Craigslist και άλλων ιστότοπων.

Η εταιρεία έχει συζητήσει κάποιες πιθανές συνεργασίας, και θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως τα βραβεία Pride, που τιμούν τις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ, είπε ο Μπάρμπι στη δήλωση. Η Βίλατζ Βόις ιδρύθηκε από τον Μέιλερ, συγγραφέα που είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ, και άλλα άτομα στην περιοχή Γκένουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης το 1955.
Η εφημερίδα υπήρξε ο προάγγελος του κινήματος εναλλακτικού εβδομαδιαίου τύπου που αποτέλεσε πρόκληση για τις καθιερωμένες εφημερίδες σε πόλεις των ΗΠΑ με την κάλυψη που παρείχε σε τέχνες, πολιτική και άλλες ειδήσεις.


Η εφημερίδα ίδρυσε τα βραβεία Obie για έργα που ανεβαίνουν σε μικρότερα θέατρα της Νέας Υόρκης και τρεις δημοσιογράφοι του έχουν κερδίσει Βραβεία Πούλιτζερ: η δημοσιογράφος αφιερωμάτων Τερίσα Κάρπεντερ (1981), ο σκιτσογράφος Τζουλς Φάιφερ (1986), και ο Μαρκ Σουφς για το ρεπορτάζ του για το AIDS στην Αφρική (2000).
Για το Βίλατζ Βόις έγραψαν δημοσιογράφοι όπως ο Γουέιν Μπάρετ, ο μουσικός κριτικός Νατ Χέντοφ, και δημοσίευσαν κομμάτια τους οι Έζρα Πάουντ, Τζέιμς Μπόλντγουιν, Λέστερ Μπανγκς και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση