GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με κέρδη μετά τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία

Με κέρδη έκλεισε σήμερα ηWall Street, καθώς τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ...


Με κέρδη έκλεισε σήμερα ηWall Street, καθώς τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας υπερκάλυψαν τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Ο Dow Jones αυξήθκε 0,12% στις 21.892,43 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξήθηκαν 0,46% και 1,05%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές ανέμεναν, επίσης, την πρώτη ομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που θα είναι εστιασμένη στη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογική νίκη του.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3% στο δεύτερο τρίμηνο, που είναι ο υψηλότερος ρυθμός των τελευταίων δύο και περισσότερο ετών, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Η ανοδική αναβάθμιση των στοιχείων για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου, σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση που ήταν 2,6%, αντανακλά τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και επιχειρηματικό κλίμα.

Το θετικό κλίμα ενίσχυσαν τα στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθολογίων ADP, που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί εργοδότες δημιούργησαν 237.000 θέσεις εργασίας, που αποτελούν τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πέντε μηνών και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 183.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση