GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο εκδότης της «Welt» για την απελευθέρωση του Ντενίζ Γιουτζέλ

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την κράτηση από την Τουρκία του δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουτζέλ, από τον Φεβρουάριο, κατέθεσ...


Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την κράτηση από την Τουρκία του δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουτζέλ, από τον Φεβρουάριο, κατέθεσε ο εκδότης των γερμανικών εφημερίδων «Die Welt» και «Welt am Sonntag».

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουτζέλ τον περασμένο Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της προπαγάνδας, της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και της υποκίνησης βίας, στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Βερολίνο από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωσή του Γιουτζέλ, αλλά και άλλων Γερμανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία. Οι συλλήψεις αυτές, έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση