GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Θεσσαλονίκη φλέγεται: 100 χρόνια μετά την μεγάλη πυρκαγιά - Εντυπωσιακή αναπαράσταση - ΒΙΝΤΕΟ

Με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της φοβερής φωτιάς του 1917 η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η σειρά εκδηλ...


Με μια εντυπωσιακή αναπαράσταση της φοβερής φωτιάς του 1917 η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Εγινε η Σπίθα Πυρκαγιά».
Η αναπαράσταση άρχισε στην Πλατεία Μουσχούντη, απ’ όπου ακριβώς ξεκίνησε η πυρκαγιά πριν από 100 χρόνια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην Λεωφόρο Νίκης με χιλιάδες Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, να παρακολουθούν το εντυπωσιακό θέαμα, μαθαίνοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ιστορία μιας καταστροφής που ήταν η αφορμή να αλλάξει ριζικά η εικόνα της Θεσσαλονίκης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο 18 Αυγούστου 1917, στις 5 το απόγευμα, και μέσα σε 32 ώρες έκαψε 9.500 σπίτια σε έκταση 1.000.000 τ.μ. και άφησε άστεγους πάνω από 70.000 ανθρώπους.



Δείτε το βίντεο από το life-events.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση