GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο σαρωτικός «Μπαμπάς» γίνεται 10 χρονών!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ 10 χρόνια Μπαμπάς, 10 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του με την απόλυτη dream team έτοιμη να... τα σπάσε...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

10 χρόνια Μπαμπάς, 10 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του με την απόλυτη dream team έτοιμη να... τα σπάσει και πάλι. Ο θεϊκός «Μπαμπάς»των Ρήγα–Αποστόλου, αφού... έκλεψε παράσταση φέτος το καλοκαίρι, με διπλές παραστάσεις σε γεμάτα θέατρα -καρφίτσα δεν έπεφτε και πολλοί έμεναν και όρθιοι να δουν τη δουλειά- γυρνά στο ζεστό «Ριάλτο» για να μας κάνει να κλάψουμε από τα γέλια, όπως γνωρίζει πολύ καλά, 10 χρόνια τώρα.

Μία από τις αναμφισβήτητα μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας, μετά από μία τεράστια καλοκαιρινή εισπρακτική επιτυχία, συνεχίζει για 10ο και τελευταίο χρόνο και αυτό το χειμώνα στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, με έναν θίασο που αποτελείται από τους πρωταγωνιστές που συνετέλεσαν στον μύθο της συγκεκριμένης παράστασης σε παλαιότερα ανεβάσματά της, αλλά και από νέους πρωταγωνιστές με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική αξία και αγάπη από το κοινό. Όλοι μαζί, μας εγγυώνται μία απολαυστική βραδιά με άφθονο γέλιο και διασκέδαση. Η παράσταση «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τον περσινό χειμώνα αποτέλεσε την μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών με το ανέβασμα της στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, ενώ με την φετινή καλοκαιρινή περιοδεία απέδειξε περίτρανα ότι ολόκληρη η Ελλάδα μονολογεί «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή».Μπορεί η κρίση να...χτύπησε πολλές δουλειές του καλοκαιριού,τον... Μπαμπά όμως ούτε που τον άγγιξε.Το καλό να λέγεται και να υπογραμμίζεται...

ΔΥΟ αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός είναι λίγο πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο!

Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που συνεχώς αυξάνεται.

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το χειμώνα ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Στην πρεμιέρα της Παράστασης, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, οι συντελεστές προσκαλούν δωρεάν φοιτητές και ανέργους (με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ονομαστική τηλεφωνική κράτηση στο Ταμείο του Θεάτρου.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Βασιλική Ανδρίτσου, Μάριος Δερβιτσιώτης, Τζόυς Ευείδη, Τιμόθεος Θάνος, Ησαίας Ματιάμπα, Παντελής Καναράκης, Σοφία Μουτίδου,

Τάσος Παλαντζίδης,

Αλέξανδρος Ρήγας,

Πρόδρομος Τοσουνίδης,

Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέκος Αναστασίου

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση