GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόθεση Μαυρίκου: Ελεύθερα μετά την απολογία τους τα 11 στελέχη της Attica Bank

Ελεύθεροι, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη...


Ελεύθεροι, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, τα 11 στελέχη της Attica Bank, που κατηγορούνται στην υπόθεση με τις υψηλόποσες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες, συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της απιστίας καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ως μέλη αρμόδιων επιτροπών και υπηρεσιών της τράπεζας, ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες συμφερόντων του εκλιπόντος εκδότη με ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία ή την επισκεψιμότητα των επίμαχων μέσων. Η ίδια κατηγορία έχει αποδοθεί και σε ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ, που έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015, με το ύψος της ζημίας για την ΕΥΔΑΠ να προσδιορίζεται σε 250.000 ευρώ και για την τράπεζα σε 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση των δώδεκα κατηγορούμενων έφθασε στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς στο πλαίσιο της ανάκρισης που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, μετά την σύλληψη του Παναγιώτη Μαυρίκου και δύο δημοσιογράφων. Ο ανακριτής που είχε αναλάβει την υπόθεση των τριών, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως, λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών, η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα του κ. Σαργιώτη για την υπόθεση θα κλείσει και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψουν ή όχι σε δίκη τους δώδεκα κατηγορούμενους για απιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση