GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Πάνω από 17 δισ. ευρώ η διαχρονική χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΤΕπ

Η συνολική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει διαχρονικά τα 17 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουρ...


Η συνολική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει διαχρονικά τα 17 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στα εγκαίνια των νέων γραφείων της τράπεζας στην Αθήνα.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ΕΤΕπ δεν αύξησε μόνο τη συνολική χρηματοδότηση στην Ελλάδα, αλλά προχώρησε και στη χρηματοδότηση νέων τομέων, όπως της Παιδείας, της Υγείας, των αστικών αναπλάσεων κλπ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ, δήλωσε ότι η τράπεζα ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση,

Ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ.

Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση