GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

18 μήνες φυλάκιση στον πατέρα των μωρών που τα άφησε μόνα τους στο Περιστέρι

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο, ο οποίος μαζί με την αν...


Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στον 23χρονο, ο οποίος μαζί με την ανήλικη σύζυγο του άφησαν τα δύο μωρά τους μόνα στο σπίτι τους, στο Περιστέρι.

Τα δύο βρέφη βρέθηκαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες του ζευγαριού, οι οποίοι τα άκουσαν να κλαίνε.

Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Πρόταση ενοχής υπέβαλε και η εισαγγελέας, η οποία τόνισε στην αγόρευσή της πως δεν προέκυψε από πουθενά ο ισχυρισμος τού κατηγορούμενου ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Ακόμα, όμως, κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιον συγγενή τους να τα προσέχει» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά, αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη», ανέφερε.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να μη δοθεί αναστολή στον 23χρονο, ωστόσο, επειδή η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κάτω των δύο ετών, ο κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή αλλά θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση