GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδή...


Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην οποία αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων, της φορολογίας, των stress tests των τραπεζών και στην πορεία της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πιστωτές μας να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα εξαγοράσουν τα funds, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την παρέμβαση της Realnews της Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος είπε: Δεν θα το θέσω (στους δανειστές μας), γιατί δεν είναι λογικό», σημειώνοντας ότι κανείς δανειολήπτης δεν θα πήγαινε να διαπραγματευθεί με την τράπεζα, περιμένοντας τη χαμηλότερη τιμή που θα έδιναν τα funds.

Οι τράπεζες, πρόσθεσε, μπορούν να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα), ώστε να συζητήσουν μαζί τους για την αποπληρωμή των δανείων τους.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των νέων stress tests (ασκήσεων αντοχής) των τραπεζών και αν υπήρξε υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο υπουργός είπε ότι «έως την Παρασκευή θα ξέρετε την τελική λύση» και ότι δεν θα υπάρξει έλεγχος της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών (AQR), όπως έχει ζητήσει το Ταμείο. Τα stress tests, πρόσθεσε, θα γίνουν, όπως ήταν προγραμματισμένο το 2018, τόσο για τις ελληνικές όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό που θα αλλάξει, είπε, είναι ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι, αλλά πριν κλείσει το ελληνικό πρόγραμμα (τον Αύγουστο του 2018). Συνεπώς, είπε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση.

Για το θέμα της φορολογίας, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η διάρθρωσή της δεν είναι δίκαιη και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει προβλέψει στο 5ετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ελαφρύνσεις 3,5 δισ. ευρώ έως το 2022 (εννοώντας τα λεγόμενα αντίμετρα, τα οποία θα ενεργοποιούνται εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ).

Είπε, επίσης, ότι δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018 και ότι την επόμενη διετία θα έχουμε τόσο πολλές επενδύσεις που δεν θα μπορούμε να τις απορροφήσουμε, ενώ προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος και πολύ υψηλότερο το επόμενο έτος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση