GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίσσας: Με δυνατό αντίπαλο τα 20 λάθη μπορεί να σε διαλύσουν

Ικανοποίηση για την επιβλητική νίκη με 90-61 επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μ...


Ικανοποίηση για την επιβλητική νίκη με 90-61 επί της Ισλανδίας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα 20 λάθη της εθνικής ανδρών, καθώς και για το οκτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο, όταν οι παίκτες του βρέθηκαν από το +19 στο +2. 

"Τέτοια τουρνουά είναι γεμάτα εκπλήξεις, γεμάτες διαφορετικές καταστάσεις", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: "Η Ισλανδία είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα, αλλά γρήγορους παίκτες, που τρέχουν το γήπεδο και σουτάρουν διαρκώς. Στο α' δεκάλεπτο είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, αλλά στην πορεία τη χάσαμε, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά. Στο β' μέρος χαμηλώσαμε το σχήμα στην άμυνα, αλλάξαμε τον τρόπο αντιμετώπισης των "pick 'n' roll" και μπορέσαμε να κλέψουμε μπάλες και να σκοράρουμε στο ανοιχτό γήπεδο».

Αναφορικά στα πολλά λάθη της εθνικής, ο Κώστας Μίσσας είπε: «Κάναμε πολλά χαζά λάθη, χωρίς λόγο. Όταν ο αριθμός είναι 10+, υπάρχει πρόβλημα. Απέναντι σε ομάδες σαν την Ισλανδία δεν θα έλεγα πως αυτό μπορεί να σε επηρεάσει πολύ, γιατί -εντάξει- είμαστε καλύτερη ομάδα, δεν το αφήσαμε να φανεί στην πράξη. Κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους όμως, ο αποψινός αριθμός στα λάθη (20) μπορεί να σε διαλύσει».

Ενόψει της δύσκολης συνέχειας με Γαλλία (2/9) και Σλοβενία (3/9), ο Μίσσας εξήγησε: «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα στη διοργάνωση. Έχουμε ρεπό αύριο και μετά ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία. Δεν είναι μόνο γεμάτη ταλέντο αυτή η ομάδα, αλλά και με προσωπικότητες». Εν συνεχεία επικεντρώθηκε στην επόμενη αντίπαλο, Γαλλία, λέγοντας: «Είναι μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, αλλά παίζει εξαιρετικά σε συνολικό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να χαλάσουμε την περιφερειακή δράση της Γαλλίας, σε δημιουργία και εκτέλεση. Είναι ένα, αλλά το πιο βασικό. Όλο το παιχνίδι προέρχεται από τους κοντούς, όχι από τους ψηλούς. Γι αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε οτιδήποτε θα φέρει σε συνεργασία τους κοντούς με τους ψηλούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση