GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος Αμοργού: Σχέδιο για επιδότηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στο νησί

Στη «μάχη» της υπογεννητικότητας ρίχνεται ο δήμος Αμοργού. Με αφορμή το γεγονός πως φέτος στο ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία του νησιού ...


Στη «μάχη» της υπογεννητικότητας ρίχνεται ο δήμος Αμοργού. Με αφορμή το γεγονός πως φέτος στο ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία του νησιού θα υπάρχει μόνο μια μαθήτρια, ο δήμαρχος, Νίκος Φωστιέρης σκέφτεται να δώσει κίνητρα προκειμένου να αυξηθούν οι γεννήσεις.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να δώσει επιδότηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Αμοργό, αλλά και άλλες σημαντικές παροχές. Αυτές θα αφορούν σε μειωμένα δημοτικά τέλη, αλλά και δωρεάν νερό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε κάποιος να δικαιούται την επιδότηση, αλλά και τις άλλες παροχές και εκπτώσεις, είναι να μένει μόνιμα στην Αμοργό. Στόχος του δημάρχου είναι να προσελκύσει νέους που θα ζήσουν και θα δραστηριοποιηθούν στο νησί, ενώ καταδεικνύει και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά νησιά, τα οποία «μαραζώνουν» καθώς πολλοί νέοι τα εγκαταλείπουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στα αστικά κέντρα.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση