GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι: Το 2018, όπως είναι προγραμματισμένο, οι ασκήσεις αντοχής των ελληνικών τραπεζών

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν από stress tests (ασκήσεις αντοχής) το 2018, όπως ...


Τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν από stress tests (ασκήσεις αντοχής) το 2018, όπως είναι προγραμματισμένο, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) λαμβάνονται με πλήρη ανεξαρτησία. Την επόμενη χρονιά θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα τεστ αντοχής και για αυτό έχει ενημερωθεί και το ΔΝΤ με σχετική επιστολή του SSM», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quality Review).

Το ΔΝΤ ζητά να γίνει μαζί με την τρίτη αξιολόγηση, δηλαδή άμεσα, το Asset Quality Review, κάτι που δεν δέχεται η ΕΚΤ, εμμένοντας στη θέση της για τα προγραμματισμένα από πολύ καιρό stress tests το 2018.

Σε δεύτερη ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, σχετικά με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Ντράγκι επανέλαβε ότι «το σημείο κλειδί» είναι όταν η ΕΚΤ προχωρήσει στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους.

«Αυτή η αξιολόγηση θα καταστεί δυνατή, όταν έχουμε περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες για τα μέτρα που θα λάβει το Eurogroup και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε αυτήν θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι εξωτερικοί κίνδυνοι. Τότε θα μπορούσε η ΕΚΤ να συζητήσει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση