Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

  25 συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πετρελαιοκηλίδα


  Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις παραλίες της Αθήνας και τις ακτές της Σαλαμίνας, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ".

  Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Η θάλασσα έχει ξεβράσει μαζούτ στη δημοτική πλαζ του Δήμου Ελληνικού, ενώ οι αμμουδιές στην Αθήνα και τη Σαλαμίνα έχουν ρυπανθεί από το πετρέλαιο που διέρρευσε από το ναυάγιο. Συνεργεία καταβάλλουν προσπάθεια να μην επεκταθεί η ρύπανση και να καθαρίσουν τις ακτές.

  Η πετρελαιοκηλίδα έχει φθάσει εκτός από την Φρεαττύδα σε Άγιο Κοσμά, Καλαμάκι, Ελληνικό και στη Γλυφάδα.

  Δείτε τις φωτογραφίες:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  3 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 15 Σεπ 2017, 2:34:00 μ.μ.

  Φωτιές πολλές φωτιές εφέτος!!! Ναρκωτικά πολλοί τόνοι ναρκωτικά.. Ρύπανση πολύ Ρύπανση από [εφοπλιστές] Πειρατές..Ποιος να είναι άραγε ο αρχιπειρατής;;

  Αυτά δεν θα τα ακούστε από κανένα ΣΚΑΙ..

  Αξιότιμοι κύριοι αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου γύρω από το πλέον μυστήριο κατ΄ άλλους ναυάγιο, αλλά όχι για μένα!.. Άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή την απολογητική ομιλία του πλοιοκτήτη κ. Κουντούρη... Σημείωσα ορισμένα στοιχεία τα οποία μου χτύπησαν έντονα και ως εκ τούτου κατέληξα στο ότι λείπουν κάποιοι κρίκοι από το ιστορικό του πλοιοκτήτη, αν και θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν άκουγα τον πρώτο μηχανικό του πλοίου να μας έλεγε κάτω από ποιες συνθήκες βούλιαξε το πλοίο...

  Άκουσα τον πλοιοκτήτη να λέει κλαίγοντας ότι το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο και για αυτό καταστράφηκε, υπονοώντας ότι δεν θα εισπράξει την ασφάλεια του πλοίου!.. Αυτό εγώ προσωπικά το θεώρησα μεγάλη υποκρισία εκ μέρους του πλοιοκτήτη, διότι περίμενα ότι στη συνέχεια θα μας έλεγε και κάτι άλλο πολύ πιο ενδιαφέρον για την ανάκριση από το ότι το πλοίο ήταν ανασφάλιστο, δηλαδή θα προτιμούσα να μας έλεγε αν το φορτίο ήταν ασφαλισμένο και σε ποιους ‘’Underwriters’’ (Ασφαλιστές του φορτίου) και επιπρόσθετα (όχι με μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια) και σε ποιο (P&I clamp) ήταν ασφαλισμένος και ως προς τι ήταν ασφαλισμένος!..

  Την υπόθεση αυτή θα την διαχωρίσω σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα αφορά το σενάριο της κομπίνας, δηλαδή το εξαιρετικά μεγάλο κίνητρο με το επίσης εξαιρετικά μεγάλο κέρδος! Και το δεύτερο μέρος αφορά τον τρόπο καταβύθισης του πλοίου!

  Βάσει των ανωτέρω θα σας παρομοιάσω την κομπίνα ως μια ληστεία τράπεζας με ένα αυτοκίνητο κάποια αξίας... Πιστεύετε λοιπόν ότι αυτοί οι οποίοι λήστεψαν την τράπεζα και σήκωσαν 5.000.000 Ευρώ ότι θα δίσταζαν να έκαιγαν το αυτοκίνητο προκειμένου να εξαλείψουν τα στοιχεία;

  Επομένως η αξία του πλοίου ήταν αμελητέα συγκριτικά με το φορτίο του πλοίου, κι έτσι αποδεικνύεται ότι το κίνητρο υπάρχει και είναι η αξία του φορτίου η οποία είναι σκέτο χρυσάφι! Και τότε τίθεται το ερώτημα: Καλά αφού το φορτίο έφυγε και πήγε στην θάλασσα και βρώμισε και τις ακτές, πως θα κέρδιζαν λεφτά από αυτό;

  Απάντηση: Το φορτίο πουλήθηκε κρυφώς και πιθανόν μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο ‘’Μάνα’’ πριν το πλοίο αγκυροβολήσει στην Σαλαμίνα. Έτσι όλοι πίστευαν ότι στα αμπάρια του πλοίου βρισκόταν φορτίο πετρελαίου, ενώ στην πραγματικότητα τα αμπάρια του πλοίου ήταν φορτωμένα με 2500 ΜΤ θαλασσινό νερό αναμεμειγμένο με 100 ΜΤ περίπου φορτίου πετρελαίου! Ενώ το πραγματικό φορτίο είχε κάνει φτερά και ήταν στις τσέπες αυτών οι οποίοι έστησαν την κομπίνα! Όποιοι κι αν είναι αυτοί.

  Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως απομακρύνονται όλοι από το πλοίο, πλοίαρχος, Α’ μηχανικός και Β’ μηχανικός, προκειμένου να μην έχουν ευθύνη! Έτσι στο πλοίο παρέμειναν οι πλέον έμπιστοι -1 ή 2 άτομα-, οι οποίοι ύστερα από υποδείξεις των Α ή Β μηχανικών, ή οποιονδήποτε άλλων γνώριζαν την διαδικασία αυτήν, οι οποίοι ενημερώθηκαν ποιες είναι οι συγκεκριμένες αυτές στρόφιγγες (Βάρδουλες) οι οποίες συγκοινωνούν απευθείας την θάλασσα τόσο με το μηχανοστάσιο όσο και με τα αμπάρια του πλοίου.

  Μετά τιμής
  Πλοίαρχος Α τάξεως ΕΝ
  Λιβαδάς Χαράλαμπος

  Ανώνυμος είπε... 15 Σεπ 2017, 2:35:00 μ.μ.

  Από εκεί και ύστερα η καταβύθιση του πλοίου ήταν δεδομένη. Δηλαδή πριν αρχίσει το τελευταίο στάδιο της καταβύθισης του πλοίου, είχαν προηγηθεί οι εξής εργασίες:

  Γέμισαν όλα τα διπύθμενα του πλοίου με θάλασσα! Γέμισαν όλα τα αμπάρια του πλοίου με νερό, τόσο αυτά που είχαν υπολείματα φορτίου, όσον και αυτά τα οποία δεν είχαν φορτίο, επιπρόσθετα είχαν γεμίσει και όλες τις δεξαμενές έρματος με θαλασσινό νερό. Οι ενέργειες αυτές θα είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαντλήσουν τη μεταφορική ικανότητα του πλοίου σε βάρος και το πλοίο πλέον να επιπλέει μόνον βασιζόμενο στην εφεδρική ευστάθεια του πλοίου, η οποία προερχόταν από τις καμπίνες του πλοίου, αίθουσες ενδιαίτησης, κυρίως όμως από το μηχανοστάσιο του πλοίου.

  Έτσι το πλοίο περίμενε τη χαριστική βολή, η οποία ήταν να συγκοινωνήσουν την θάλασσα με το μηχανοστάσιο. Την κίνηση αυτή την έκαναν τουλάχιστον μια ώρα πριν ειδοποιήσουν ότι το πλοίο βυθίζεται, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος έως τη στιγμή της καταβύθισής του, από την στιγμή που θα ειδοποιούσαν τι αρχές, μέχρι και την στιγμή της τελικής βύθισης του πλοίου...

  Μετά τιμής
  Πλοίαρχος Α τάξεως ΕΝ
  Λιβαδάς Χαράλαμπος.

  Ανώνυμος είπε... 17 Σεπ 2017, 6:06:00 μ.μ.

  Στον κύριο Μπαλωμενάκη πρόεδρο της επιτροπής για τα < σκάνδαλα στην υγεία>

  Κύριε Μπαλωμενάκη γεια σας.

  Κατά τύχη είδα τις τελευταίες συνεδριάσεις της επιτροπής για την υγεία στην οποία εσείς προεδρεύετε και μου έκανε εντύπωση, κάκιστη εντύπωση, ο τρόπος που διευθύνετε την συζήτηση στην επιτροπή που διερευνά τα σχετικά θέματα.
  Η όλη στάση σας ένα πράγμα δείχνει, ότι μόνη σας έγνοια είναι συνεχώς να κλείνετε όποια έχει ανοιχτεί και βαρύνει την μεριά του σύριζα ή των ανέλ.
  Προπαντός αυτό φαίνεται καθαρά τώρα που ο Κύριος Σαλμάς, που εξετάζετε για υπόθεση που τον αφορά κατά το κατηγορητήριο επικαλείται το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο Κύριος Βορίδης επί Κυβερνήσεως Σαμαρά, υπέγραψε πρόταση νόμου ο οποίος συνοδευόταν από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όσων υπηρεσιακών παραγόντων ο νόμος ορίζει, και δεικνύει πως θα πληρώνετε μια ιατρική πράξη, και η οποία πρόταση νόμου, τελικώς δεν απέκτησε ισχύ νόμου αφού δεν πήρε ΦΕΚ, αλλά η κυβέρνηση σας τον εφάρμοσε ως να είχε ισχύ και έκανε πληρωμές κανονικά, δηλαδή οποιαδήποτε χρήση του ως να ήταν κανονικός νόμος έγινε ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΜΈΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΝΟΜΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
  Μήπως Κύριε Μπαλωμενάκη η κυβέρνηση σας δολίως κινούμενη τον εφάρμοσε ως να ήταν κανονικός νόμος;

  Κύριε Μπαλωμενάκη, και αυτό είναι το χειρότερο για εσάς, οτιδήποτε προσβλητικό κατά την ένταση ύφους – φωνής ξεκινήσει να ακούγεται από συριζαίους-ανέλ-χρυσή αυγή και λοιπά δεν το διακόπτετε, αντιθέτως κάνετε ότι μπορείτε μια εύλογη υπερασπιστική κουβέντα να την διακόψετε και όσο μπορείτε να την σταματήσετε.

  Κύριε Μπαλωμενάκη είσαστε δικηγόρος….. σε ποιο δικαστήριο, σε ποια δίκη, σε ποια υπόθεση όσο βαριά και απεχθής και αν ήταν, φόνος, παιδεραστία, ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέτρεψε στον οποιοδήποτε που κατά την διαδικασία προβλέπετε και έχει τον λόγο, να χειρονομεί και να ξελαρυγγιάζετε προς τον μάρτυρα, ή και σε οποιοδήποτε άλλον ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ; Για να δείξουν την τάχα μου εσωτερική τους ένταση και αγανάκτηση;
  Πιθανότατα σε καμιά τουλάχιστον στην πατρίδα μας. Εσείς όμως το επιτρέπετε.
  Κύριε Μπαλωμενάκη έψαξα στην Google και βρήκα τις δίκες των χουντικών, και των βασανιστών επί χούντας, και είδα ότι η όλη διαδικασία από πλευράς προεδρείου, κατηγόρων, υπερασπίσεως, ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ! Και αναρωτήθηκα, τι χειρότερο από αυτούς έχει διαπράξει ο Κύριος Σαλμάς και επιτρέπετε τον διασυρμό του; Τόσα πολλά κακορίζικα απωθημένα έχουν κάποιοι;
  Κύριε Μπαλωμενάκη τον Κύριο Σαλμά τον έχω δει μόνο από τηλεοράσεως, δεν γνωρίζω ούτε συνεργάτες του, ούτε φίλους του, ούτε συγγενείς του, ούτε έχω ωφεληθεί ποτέ το παραμικρό από κανένα πολιτικό κόμμα.
  Εσάς όμως που σας ψήφισα στις εκλογές, και αυτό μου δίνει το πολιτικό δικαίωμα να απευθύνομαι σε εσάς με αυτήν την επιστολή, δεν θα σας ξαναψηφίσω.
  Σας εύχομαι η ιστορία να γράψει μόνο ότι προεδρεύσατε στην επιτροπή αυτή και να μην σχολιάσει καθόλου, μα καθόλου τον τρόπο που διευθύνατε την συζήτηση.

  Item Reviewed: 25 συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πετρελαιοκηλίδα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr