Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

  Έως 30 δισ. δολάρια το κόστος των ζημιών του κυκλώνα Χάρβεϊ


  Ο κυκλώνας Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και δεκάδες θανάτους στο Τέξας και στη Λουιζιάνα στα τέλη Αυγούστου, ενδέχεται να κοστίσει από 25 ως 30 δισεκατομμύρια δολάρια στον κλάδο των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών συνολικά, εκτίμησε χθες Κυριακή στέλεχος της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re.

  «Αυτή είναι μια ευρεία εκτίμηση. Είναι πιθανό το κόστος να αυξηθεί λίγο ακόμη, αλλά όχι πολύ», δήλωσε ο Τόρστεν Γεβόρεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re, κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κλάδου στο Μονακό.

  Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των ζημιών από τον κυκλώνα αναμένεται να καλυφθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ο κλάδος των αντασφαλιστικών εταιρειών δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, προεξόφλησε ο Γεβόρεκ.

  «Η εκτίμηση των απωλειών είναι ένα περίπλοκο στοιχείο, καθώς ακόμη υπάρχουν εκτεταμένες πλημμύρες (που προκάλεσε ο Χάρβεϊ). Θα πάρει καιρό, όχι μόνο μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες, αλλά ίσως μήνες ή ακόμη κι έναν χρόνο πριν τα στοιχεία για τις ζημιές που αφορούν το σύνολο του τομέα να είναι αξιόπιστα και σταθερά», συμπλήρωσε ο Γεβόρεκ.

  Ο κυκλώνας Χάρβεϊ έπληξε το Τέξας και τη Λουιζιάνα στα τέλη Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές, το κόστος των οποίων εκτιμάται πως ανέρχεται σε 100 δισεκ. δολάρια.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έως 30 δισ. δολάρια το κόστος των ζημιών του κυκλώνα Χάρβεϊ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr