GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωπο ζουν σε καθεστώς δουλείας

Θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη συντονισμένη δράση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που ανήκει στον...


Θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη συντονισμένη δράση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που ανήκει στον ΟΗΕ, της Οργάνωσης για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Walk Free Foundation και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.

Βάσει της κοινής τους εκτίμησης, περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2016 σε καθεστώς δουλείας, καταναγκαστικής εργασίας και καταναγκαστικών γάμων.

Τα επιμέρους στοιχεία της εκτίμησης, την οποία οι συμμετέχοντες οργανισμοί θεωρούν συντηρητική, δείχνουν πως 24,9 εκατομμύρια άνθρωποι εξαναγκάζονται να εργάζονται σε εργοστάσια, σε εργοτάξια, σε χωράφια και σε αλιευτικά, ως οικιακοί βοηθοί ή να παρέχουν υποχρεωτικά σεξουαλικές υπηρεσίες, ενώ 15,4 εκατομμύρια άνθρωποι -κυρίως ανήλικα κορίτσια- υποχρεώνονται σε καταναγκαστικούς γάμους.

Στο έλεος της εκμετάλλευσης γυναίκες και παιδιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τριών οργανισμών, σχεδόν τρεις στους τέσσερις σύγχρονους σκλάβους του 2016 ήταν γυναίκες και κορίτσια και ένα στους τέσσερις παιδί.

Σε ό,τι αφορά στη γεωγραφική κατανομή, η σύγχρονη δουλεία είναι πιο διαδεδομένη στην Αφρική, ενώ ακολουθούν η Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως «οι σύγχρονοι σκλάβοι παρήγαγαν μέρος των τροφίμων που τρώμε και των ρούχων που φοράμε και έχουν καθαρίσει τα κτίρια στα οποία πολλοί από εμάς κατοικούν ή εργάζονται. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό της σύγχρονης δουλείας οφείλεται στη μετανάστευση, είναι απαραίτητη η καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού για την πρόληψη της υποχρεωτικής εργασίας και την προστασία των θυμάτων».

Η Φιόνα Ντέιβιντ, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης Walk Free που εδρεύει στην Αυστραλία, ανέφερε πως ο αριθμός των πιθανολογούμενων θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις «δεκάδες χιλιάδες» περιπτώσεις δουλείας που έχουν καταγγελθεί στις αρχές. «Αυτό είναι ένα τεράστιο χάσμα, το οποίο θα πρέπει να γεφυρώσουμε», εξήγησε.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση