GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Καλώ τους νέους να κάνουν την 5η Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη - ΒΙΝΤΕΟ

"43 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε σήμερα εδώ μόνο για να τιμήσουμε την ιστορία μας. Τα...


"43 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε σήμερα εδώ μόνο για να τιμήσουμε την ιστορία μας. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας. Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι με τις αξίες της αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον". Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατική Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της στην 43η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

"Για αυτό η επέτειος αυτή είναι ορόσημο στην πορεία μας" πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. "Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται. Γιατί για να παραμένουμε δημιουργικοί και επίκαιροι πρέπει διαρκώς να αλλάζουμε" συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Είμαστε εδώ όλοι εμείς που συμμετέχουμε στα κόμματα και στους φορείς του προοδευτικού χώρου και οφείλουμε να σταθούμε με ευθύνη στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας" επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

"Αφήνουμε πίσω ότι μας πλήγωσε. Φέρνουμε στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, τους νέους ανθρώπους. Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη. Να δώσετε καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά και αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες" τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας μια προσωπική αναφορά σημείωσε: "παρέλαβα το ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Όταν πολλοί αμφισβητούσαν την δυνατότητα εισόδου του στην Βουλή. Δημιουργήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη μαζί με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις πολιτών και καταφέραμε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Κρατήσαμε σταθερά τον αυτόνομο λόγο και την αυτοδύναμη πορεία του χώρου μας, με τολμηρό, σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό λόγο, διακριτό από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Πρωτοστατήσαμε στις αντιπολιτευτικές μάχες μέσα και έξω από την Βουλή με πρωτοπόρα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Δημιουργήσαμε νέους όρους για την ευρύτερη συσπείρωση της προοδευτικής παράταξης, με την συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ και της ΕΔΕΜ στην ΔΗ.ΣΥ. Κάναμε το αποφασιστικό βήμα, το Συνέδριο της ΔΗΣΥ, διατυπώνοντας τον νέο προγραμματικό μας λόγο, με βάση το Σχέδιο Ελλάδα".

"Χαιρετίζουμε την θετική εξέλιξη, την απόφαση συμπόρευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι όπως και την συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Ραγκούση στην κοινή προσπάθεια για το νέο ενιαίο φορέα. Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και τα επόμενα βήματα" τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για μεγάλη Κεντροαριστερά, με μέτωπα απέναντι στον λαϊκισμό και τον αντι-ευρωπαϊσμό που δεν συμφωνεί με τη συγκρότηση ενός ιδεολογικά άμορφου μεσαίου χώρου, γιατί αυτός θα καταρρεύσει πολιτικά, αφού πρώτα εξυπηρετήσει την συντηρητική παράταξη.

"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική της, πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Για να συντριβεί μαζί της ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η μισαλλοδοξία. Η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ρεαλιστικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης. Χρειάζεται την νέα ισχυρή πολιτική δύναμη που να μπορεί να βάλει την οικονομία σε κίνηση σεβόμενη το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Χρειάζεται την ισχυρή προοδευτική δύναμη, την ισχυρή Κεντροαριστερά, που να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση. Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, με τον δικό μας καθοριστικό ρόλο και παρέμβαση. Στόχος μας είναι η ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, η αλλαγή του πολιτικού χάρτη, η ανάδειξη της Δημοκρατικής Παράταξης σε κεντρική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Τα δεκανίκια για τη Δεξιά ή τον ΣΥΡΙΖΑ να τα αναζητήσουν αλλού", τόνισε και υπογράμμισε:

"Σε κάθε περίπτωση πρώτα θα μιλήσει ο λαός και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, διαμορφώνοντας τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς. Από κει και πέρα έχουμε τονίσει ότι η σημερινή συγκυρία επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και την συμφωνία σε μια Εθνική Γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας".

Έστρεψε τα βέλη της στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της, που πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και να συντριβεί μαζί της ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η μισαλλοδοξία. Επίσης κατέστησε σαφές ότι η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα των προοδευτικών ιδεών, ούτε και να αφήσει χώρο για την επάνοδο της δεξιάς και συντηρητική παλινόρθωση γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζουν η ΝΔ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, οι θεματοφύλακες της διαρκούς λιτότητας. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση