GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 tips για να γίνει συνήθειά σου η πρωινή γυμναστική

Θέλεις να αρχίσεις να γυμνάζεσαι νωρίς το πρωί, αλλά μέχρι τώρα αρκείσαι μόνο στην... επιθυμία; Τι κάνεις όταν χτυπάει το αναθεματισμένο...


Θέλεις να αρχίσεις να γυμνάζεσαι νωρίς το πρωί, αλλά μέχρι τώρα αρκείσαι μόνο στην... επιθυμία; Τι κάνεις όταν χτυπάει το αναθεματισμένο το ξυπνητήρι; Το κλείνεις δέκα φορές πριν αποφασίσεις να σηκωθείς από το κρεβάτι; Μπορεί να μην είσαι από τους ανθρώπους που πετάγονται γεμάτοι χαρά από το κρεβάτι τους στις 6 το πρωί επειδή κουράζεσαι πολύ καθημερινά αλλά υπάρχουν μερικά απλά τιπς για να μπορείς να σηκώνεσαι το πρωί και να γυμνάζεσαι.

1. Κοιμήσου νωρίς το βράδυ.

Δεν μπορείς να πας για ύπνο τα μεσάνυχτα και να περιμένεις να ξυπνήσεις με διάθεση και ενέργεια στις 5 το πρωί. Προσπάθησε να συνηθίσεις να πηγαίνεις στο κρεβάτι νωρίς έτσι ώστε να κοιμάσαι τουλάχιστον οχτώ ώρες πριν σηκωθείς το πρωί.

2. Δημιούργησε υπνηλία.

Δεν νυστάζεις αρκετά για να κοιμηθείς νωρίς; Προσπάθησε να μην πίνεις καφέ όσο πλησιάζεις προς τις βραδινές ώρες και πιες τον τελευταίο σου καφέ μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ζεστά μπάνια, ένα φλυτζάνι τσάι, λίγη χαλαρωτική γιόγκα, ελαφρύ φαγητό και καθόλου τηλεόραση και υπολογιστής πριν πέσεις στο κρεβάτι είναι μερικά από τα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να νυστάξεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα.

3. Πείσε τον εαυτό σου

Το να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί λέγοντας, “θα νιώσεις καλύτερα μετά την προπόνηση”, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι το πιο αποτελεσματικό κίνητρο για να φορέσεις τη φόρμα σου. Βρες δημιουργικούς τρόπους για να καταφέρεις να πειστείς και να σηκωθείς από το κρεβάτι όπως για παράδειγμα ότι μπορείς να απολαύσεις ένα ωραίο πρωινό μετά την προπόνηση ή ότι μπορεί να συναντήσεις εκείνον τον κούκλο που συνηθίζει να γυμνάζεται και εκείνος πρωί. Επίσης μπορείς να περάσεις στο ipod τα νέα τραγούδια του αγαπημένου σου καλλιτέχνη έτσι ώστε να τα ακούς καθως γυμνάζεσαι ή να ακούσεις σε cd το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου που σε έχει ξετρελάνει. Από την άλλη ακόμα και το να δοκιμάσεις κάποιο νέο είδος γυμναστικής ίσως είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να σηκωθείς πρωί πρωί.

4. Να έχεις παρέα

Αν κανονίσεις μία προπόνηση με κάποια φίλη ή φίλο σου θα είναι πολύ πιο εύκολο για σένα να σηκωθείς. Το να προγραμματίζεις πρωινές προπονήσεις με παρέα συχνά είναι ένας πολύ καλός και απλός τρόπος για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου στην ώρα σου.

5. Αντάμειψε τον εαυτό σου

Μπορείς να ανταμείβεις τον εαυτό σου ύστερα από κάθε πρωινή προπόνηση με ένα δωράκι που θα σκεφτείς εσύ είτε μπορείς να βάλεις στόχο να γυμνάζεσαι κάθε πρωί από Δευτέρα έως και Παρασκευή και την τελευταία μέρα της προπόνησης να ανταμείβεις τον εαυτό σου με ένα μανικιούρ, ένα μασάζ, μία καινούργια φόρμα ή ό,τι άλλο θέλεις. Οι ανταμειβές αποτελούν τεράστια κίνητρα καθώς σκεπτόμενη την ευχαρίστηση που θα νιώσεις μετά τη σκληρή προπόνηση μπορεί να σε ωθήσουν στο να σηκωθείς πολύ πιο εύκολα από το κρεβάτι.

Πηγή: faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση