GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο "τρελός" 70χρονος που διέσχισε για τρίτη φορά τον Ατλαντικό με... καγιάκ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης του καγιάκ, κατάφερε να διασχίσει για τρίτη φορά τον Ατλαντικό μόνος του, φθάνοντας χθες στις γαλλικές ακτ...


Ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης του καγιάκ, κατάφερε να διασχίσει για τρίτη φορά τον Ατλαντικό μόνος του, φθάνοντας χθες στις γαλλικές ακτές, 111 ημέρες αφού αναχώρησε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Γεια! Είναι η Γαλλία, είμαι ο Αλεξάντερ Ντόμπα και μόλις έκανα επίσημα τα πρώτα μου βήματα σε στέρεο έδαφος στην Ευρώπη», δήλωσε ο εβδομηντάρης με τη γκρίζα γενειάδα σε βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Νιώθω καλά (...). Είμαι πολύ ικανοποιημένος που επιτέλους έφθασα στην Ευρώπη!», πρόσθεσε, αφού ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην ακτή του Κονκέ, κοντά στη Βρέστη (Βρετάνη, δυτική Γαλλία), όπου τον περίμεναν δεκάδες υποστηρικτές του.

Ο λάτρης του καγιάκ αναχώρησε από τον Κόλπο Μπάρνεγκατ του Νιού Τζέρσεϊ τη 17η Μαΐου, αψηφώντας την ανταριασμένη θάλασσα, ενώ όπως αφηγήθηκε, «χάιδεψε έναν καρχαρία» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 6.680 χιλιομέτρων από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη.

Τον Ιούνιο του 2016, ο Αλεξάντερ Ντόμπα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια να διασχίσει τον Ατλαντικό εξαιτίας των κυμάτων, καθώς το καγιάκ του είχε ανατραπεί δύο φορές στα ανοικτά του Νιού Τζέρσεϊ.

Ο συνταξιούχος μηχανικός είχε ήδη καταφέρει να διασχίσει δυο φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, μόνος και χωρίς καμιά βοήθεια.

Την πρώτη φορά, αναχώρησε από το Ντακάρ της Σενεγάλης κι έφθασε στο Αρακαού της Βραζιλίας (Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2011), ενώ τη δεύτερη ξεκίνησε από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας κι έφθασε στο Πορτ Κανάβεραλ, στη Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση