GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΥΠΕΚΚ: Στα 723 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη

Η μέση κύρια σύνταξη για τους Έλληνες συνταξιούχους ανέρχεται στα 723 ευρώ και είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει η Ένωση...


Η μέση κύρια σύνταξη για τους Έλληνες συνταξιούχους ανέρχεται στα 723 ευρώ και είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη όπως υποστηρίζει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, που επεξεργάστηκε τα στοιχεία του συστήματος Ήλιος.

Η επικουρική ανέρχεται στα 171,34 ευρώ, ενώ τα μερίσματα στα 97,93 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι προ Μνημονίων και ειδικότερα το έτος 2009, η μέση κύρια σύνταξη ήταν ύψους 1.080 ευρώ, η μέση επικουρική 343 ευρώ και το μέσο μέρισμα 164 ευρώ!

"Αυτές οι συντάξεις είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωζώνη και αποτελούν ντροπιαστικό …ρεκόρ για τους Έλληνες που τις προηγούμενες δεκαετίες έδωσαν πολλές μάχες και έχυσαν αίμα για την κατάκτηση ενός αξιοπρεπούς ασφαλιστικού συστήματος, για την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια, πλην του ότι εργάζονταν σκληρά από παιδιά και για πολλές δεκαετίες, ώστε να φτάσει να ορθοποδήσει η ταλαίπωρη χώρα μας" σημειώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση